Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Οκτ-2017 11:34

  Τι είπε ο Τσίπρας στα διεθνή Media και σε αμερικανικά Funds

  Τι είπε ο Τσίπρας στα διεθνή Media και σε αμερικανικά Funds
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συζήτηση με στελέχη από τα πιο σημαντικά αμερικανικά και διεθνή Media ( (FT, BloombergPolitico, PBS, CNBCWashington Post, WSJ, κ.α.) είχε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

  Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας, τόνισε μεταξύ άλλων την απόλυτη προτεραιότητα στο κομμάτι των επενδύσεων. Ανέφερε την προσωπική του επίβλεψη στην task force για τις μεγάλες επενδύσεις, τον αναπτυξιακό νόμο και τα κίνητρα που δίνει καθώς και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα καταφέρνει και αξιοποιεί τους σημαντικούς πόρους από τα κοινοτικά κονδύλια.

  Αναφέρθηκε στην γόνιμη συνάντηση με την κα Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι υπήρξε απόλυτη συμφωνία στην ανάγκη να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση και να συγκεκριμενοποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Πρόσθεσε επίσης ότι οι διαφωνίες μεταξύ των εταίρων ήταν αυτές που έφεραν τις καθυστερήσεις, η οποίες σε αυτή τη φάση μπορούν να αποφευχθούν καθώς είναι προς όφελος όλων, η ελληνική οικονομία να παραμείνει σε ανοδική τροχιά και η χώρα να κλείσει οριστικά πίσω της την εποχή των μνημονίων και της ύφεσης.

  Τόνισε επίσης τον κρίσιμο γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας, αναλύοντας τη στρατηγική για την εμπέδωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή, στη στενή συνεργασία  ειδικά με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο.

  Ερωτώμενος επίσης σχετικά, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την ανάσχεση του brain drain καθώς και συνολικά την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους. Τόνισε ότι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, οι άρτια καταρτισμένοι επιστήμονες και ερευνητές της. Στο πλαίσιο αυτό έκανε ιδιαίτερη μνεία – μεταξύ άλλων στην απάντηση του - στην αύξηση του Προϋπολογισμού για την έρευνα στο 1% του ΑΕΠ, στην δημιουργία των ταμείων για τη νεανική επιχειρηματικότητα, την κοινωνική οικονομία, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες στο επίπεδο των νεοφυών, καινοτόμων, start ups επιχειρήσεων που προσπαθούμε κάθε μέρα να πολλαπλασιάσουμε καθώς είναι κλάδος οικονομίας με τεράστια προστιθέμενη αξία.

  Επαφές με επιχειρηματίες

  Παράλληλα, βάσει των ίδιων πηγών,  συνομίλησε με επενδυτές και επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ – παρουσία και του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Pyatt - οι οποίοι δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

  Εκπρόσωποι από σημαντικά επενδυτικά funds, τόνισαν στη συζήτηση ότι η ώρα είναι κατάλληλη για να πέσουν χρήματα στην ελληνική οικονομία, η οποία συνιστά μια μοναδική ευκαιρία, την περίοδο που πλέον ανακάμπτει. Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων - στελέχη από τη Marathon Asset Management, με αξία χαρτοφυλακίου ανώ των 15 δις δολαρίων, της ABS που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 5 δις, της Silver Point Capital, με αξία κοντα στα 10 δις και της Greylock Capital, με αξία άνω του 1 δις.

  Ο Πρωθυπουργός ανέλυσε τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τόνισε τη σημασία της στήριξης στον τομέα των επενδύσεων από τις ΗΠΑ, ειδικά από δω και πέρα αφού ακούστηκε και από τα πλέον αρμόδια χείλη μετά τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020