Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Οκτ-2017 14:55

  Τις πόρτες της ΝΔ στους νέους ανοίγει ο Κ. Μητσοτάκης

  Τις πόρτες της ΝΔ στους νέους ανοίγει ο Κ. Μητσοτάκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στην πρόθεση του ιδίου και της Νέας Δημοκρατίας να ανοίξουν τις πόρτες του κόμματος σε νέους ανθρώπους εστίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, που συναντήθηκε σήμερα με 32 στελέχη που επιλέχθηκαν μέσα από την διαδικασία του Μητρώου Αξιολόγησης Στελεχών της γαλάζιας παράταξης. .

  Στη διάρκεια του τετ α τετ της οδού Πειραιώς ο κ. Μητσοτάκης και τα νέα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσαν επί τάπητος το σύνολο της ατζέντας της καθημερινότητας. Τα 32 νέα πρόσωπα της οδού Πειραιώς, τα οποία προέρχονται από την επιστημονική κοινότητα, τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εστίασαν στην καθημερινότητά τους, τις αγωνίες τους αλλά και για τους λόγους που τους ενέπνευσαν ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στην διαδικασία του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπενθυμίζει πως, όταν ανακοίνωσε τη δημιουργία του Μητρώου, η πρωτοβουλία αυτή αντιμετωπίστηκε με μεγάλη καχυποψία.

  "Αντιμετωπίστηκε με καχυποψία για λόγους για τους οποίους καταλαβαίνω απόλυτα. Τα κόμματα θεωρούνται από την κοινωνία, κλειστοί μηχανισμοί, στους οποίους για να έχει κάποιος πρόσβαση, πρέπει να έχει κάποιου είδους προσωπική γνωριμία. Ήμουν και είμαι αποφασισμένος αυτό να το αλλάξω. Και, αν δύο λέξεις συμβολίζουν τη φιλοσοφία του Μητρώου, αυτές είναι οι λέξεις ευκαιρίες και αξιολόγηση. Ευκαιρίες να μπορείτε να συνεισφέρετε σε μία μεγάλη κοινή προσπάθεια για την ανόρθωση της Πατρίδας. Και αξιολόγηση ώστε να μπορούμε εμείς να σας κρίνουμε με αντικειμενικά κριτήρια και να σας αξιοποιήσουμε, με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι ώστε να βρούμε εκείνο το σημείο που να τέμνονται οι δικές σας προσωπικές φιλοδοξίες, οι δεξιότητές σας, οι ικανότητές σας με τις δικές μας ανάγκες. Όσοι περάσατε από αυτή τη διαδικασία, νομίζω ότι θα εκπλαγήκατε ευχάριστα από τον επαγγελματισμό και από την αντικειμενικότητα της αξιολόγησης. Αυτό είναι κάτι ξένο για τα δεδομένα ενός κόμματος. Θεωρώ, όμως, απολύτως απαραίτητο τα κόμματα να μπορούν να ανανεώνονται και να προσθέτουν στελέχη από την κοινωνία στο ήδη υφιστάμενο στελεχιακό δυναμικό τους”, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Ο κ. Μητσοτάκης, στη διάρκεια της παρέμβασής του και πιάνοντας το νήμα από την ομιλία του στο Μενίδι, επεσήμανε πως σέβεται και τιμάει απεριόριστα τα παλιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. "Τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν δώσει μεγάλο αγώνα για αυτή την παράταξη και στάθηκαν κοντά στην Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο στις καλές, αλλά και στις κακές του στιγμές του κόμματος”, όπως είπε χαρακτηριστικά. "Ταυτόχρονα, όμως, αναγνωρίζω απόλυτα την ανάγκη να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε νέους ανθρώπους. Και οι νέοι αυτοί οι άνθρωποι, για μένα, πρέπει να έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό. Να έχουν μια ζωή πριν την πολιτική. Μια επαγγελματική διαδρομή η οποία να τους κάνει, με το δικό τους τρόπο, να ξεχωρίζουν είτε στο επαγγελματικό τους χώρο είτε στις τοπικές τους κοινωνίες. Και έχοντας διατρέξει τα δικά σας βιογραφικά, θεωρώ ότι όλες και όλοι πληρείτε αυτή τη βασική προϋπόθεση. Εάν θέλουμε με κάποιο τρόπο να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των κομμάτων από τη μια και της κοινωνίας από την άλλη, πρέπει να μπορέσουμε να εντάξουμε στα Κόμματα ανθρώπους από την ίδια την κοινωνία. Ανθρώπους οι οποίοι έβλεπαν - και μπορεί να βλέπουν ακόμα - την πολιτική με καχυποψία. Είτε διότι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να κάνουν κάποια διαφορά, είτε γιατί πιστεύουν ότι όλοι είναι το ίδιο, είτε διότι θέλουν να προσφέρουν, αλλά δεν έχουν τον τρόπο αυτό να το κάνουν”, ανέφερε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την προσπάθεια του μητρώου στελεχών η Νέα Δημοκρατία σπάει όλες αυτές τις καχυποψίες και όλα αυτά τα ταμπού και τα στερεότυπα τα οποία συνοδεύουν την πολιτική δράση μέχρι σήμερα.

  "Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το οποίο έχουμε πετύχει. Έχουμε, ήδη, περάσει από διαδικασία αξιολόγησης 1.500 στελέχη και το μητρώο δεν σταματάει. Είναι μια δυναμική διαδικασία η οποία διευρύνεται διαρκώς. Και πρέπει να σας πω ότι και οι ανάγκες μας σε στελεχιακό δυναμικό - είτε μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι ενδεχομένως να εκτεθούν πολιτικά, είτε μιλάμε για τεχνοκράτες, είτε μιλάμε για πολιτικά στελέχη τα οποία θα βοηθήσουν αυτήν τη συλλογική μας προσπάθεια - δεν έχουν ταβάνι. Και όσο άλλοι νέοι άνθρωποι βλέπουν ότι εδώ υπάρχει μια αντικειμενική αξιολόγηση και στελέχη μπορούν να αξιοποιηθούν με αυτό τον τρόπο, τόσο πιστεύω ότι η δυναμική του μητρώου θα ενισχύεται και δεν θα εξασθενεί”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  -Οι μεγάλες προκλήσεις

  Εστιάζοντας στην επόμενη ημέρα, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στα στελέχη του Μητρώου, έκανε λόγο για μεγάλες προκλήσεις, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο της νέας γενιάς στην προσπάθεια να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

  "Όταν θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε συνολικά αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια ανοίγματος την οποία κάνουμε, θα είμαι πάρα πολύ ευτυχής, αν έχουμε πετύχει μια ουσιαστική ώσμωση μεταξύ παλιών και καταξιωμένων στελεχών από τη μια και νέων ανθρώπων από την άλλη, που δεν φανταζόντουσαν ότι θα ασχοληθούν με την πολιτική. Κι, όμως, τους πείσαμε, μέσα από τον τρόπο που τους αντιμετωπίσαμε, ότι αυτό είναι κάτι το οποίο αξίζει τον κόπο. Διότι τελικά - μην το ξεχνάτε ποτέ - η ιστορία γράφεται μόνο από αυτούς που συμμετέχουν και όχι από αυτούς που απέχουν. Η αποχή από τα κοινά δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να είναι άλλοθι για κάποιους, οι οποίοι θεωρούν ότι δεν έχουν κάτι να συνεισφέρουν. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη δημοκρατική επανάσταση νομιμοποίησης. Χρειαζόμαστε να ξαναβρούμε τον πυρήνα της αίσθησης του τι σημαίνει να συμμετέχει κανείς στα κοινά. Και θεωρώ ότι, με το μητρώο, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την προσπάθεια”, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ