Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Οκτ-2017 09:39

  Κυβ. Πηγές: Τι συζητήθηκε μεταξύ Τσίπρα- Lagarde στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους

  Κυβ. Πηγές: Τι συζητήθηκε μεταξύ Τσίπρα- Lagarde στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χρέος, ταχεία ολοκλήρωση τρίτης αξιολόγησης και τη στάση του ΔΝΤ επ αυτών, περιελάμβανε το μενού του εικοσάλεπτου τετ α τετ της επικεφαλής του Ταμείου με τον έλληνα Πρωθυπουργό στην έδρα του IMF. 

  Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πριν από τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, ο Αλέξης Τσίπρας και η Κριστίν Λαγκάρντ, πραγματοποιήσαν κατ ιδίαν συνάντηση - προάγγελο όσων συζητήθηκαν εκτενώς λίγο μετά, κατά την κοινή "σύσκεψη" των αντιπροσωπειών. 

  Βάσει των ίδιων πηγών, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουμε γρήγορα στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

  Στο πλαίσιο αυτό, αμφότεροι συνομολόγησαν ότι θα πρέπει η γ΄ αξιολόγηση να αποπερατωθεί εγκαίρως.

  Εξάλλου, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, πως αποτέλεσε κοινό τόπο η επισήμανση πως δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε πολύ θετικό δρόμο.

  Παραλλήλως, συζητήθηκε  η ανάγκη για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, όπως άλλωστε έχει συμφωνηθεί από τη σχετική απόφαση του EG. 

  Η κ. Λαγκάρντ άλλωστε και στις επίσημες δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, έθεσε ως προϋπόθεση ( μαζί με την πιστή εφαρμογή του προγράμματος) και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση. 

  Θετική αναφορά στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, έκανε από πλευράς της η κ. Λαγκάρντ και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, τονίζοντας την δημοσιονομική υπεραπόδοση.

  Εξ΄ού και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, "επισημάνθηκε ότι το ΔΝΤ δεν ζητά νέα μέτρα".

  Ν. Ζορμπά

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ