Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Σεπ-2017 14:48

  ΝΔ: Απόπειρα μετάθεσης των ευθυνών για το ναυάγιο του "Αγία Ζώνη ΙΙ"

  ΝΔ: Απόπειρα μετάθεσης των ευθυνών για το ναυάγιο του "Αγία Ζώνη ΙΙ"
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για "συστηματική και μεθοδευμένη προσπάθεια" του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και των στελεχών της κυβέρνησης "να στοχοποιήσει υπαλλήλους του υπουργείου Ναυτιλίας και ειδικότερα του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, ως βασικούς υπεύθυνους για την τραγική διαχείριση της κρίσης του ναυαγίου του "Αγία Ζώνη ΙΙ" κάνει λόγο ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

  "Οι μεθοδεύσεις αυτές, αποδεικνύουν περίτρανα το μέγεθος των ευθυνών του κ. Κουρουμπλή και των επιτελών του, αλλά και την αγωνιώδη προσπάθειά τους να μην αναγνωρίσουν τις πολιτικές ευθύνες τους και να αποφύγουν το κόστος που τους αναλογεί", τονίζει ο τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ.

  Όπως επισημαίνει, "η υιοθέτηση της εύκολης λύσης της μετάθεσης των ευθυνών και της στοχοποίησης προσώπων, χωρίς στοιχεία και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες, αποδεικνύει δόλο και δεν απαλλάσσει τον Υπουργό και την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, από τις πολιτικές τους ευθύνες.
   
  Σε καταστάσεις κρίσεων, υπεύθυνοι είναι όσοι ηγούνται της προσπάθειας για τη διαχείρισή τους και κρίνονται από τα αποτελέσματα των επιλογών τους και την έκβαση της κρίσης. Αυτοί που ηγούνται, σε περίπτωση αποτυχίας, συνήθως, διαθέτουν το ανάστημα και το ψυχικό σθένος να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν. Δεν ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα και ούτε προσπαθούν να μεταβιβάσουν τις ευθύνες τους αλλού.
   
  Η στάση του κ. Κουρουμπλή, εκτός από κατακριτέα είναι και επικίνδυνη, διότι απαξιώνει το σημαντικό έργο που διαχρονικά έχουν επιτελέσει οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τα στελέχη του Λιμενικού.
   
  Θεωρούμε αναγκαίες τις θεσμικές αλλαγές που θα διορθώσουν τυχόν παθογένειες στην αδειοδότηση των πλοίων και θα βελτιώσουν τη διαδικασία διαχείρισης κρίσεων και ναυτικών ατυχημάτων. Είμαστε, όμως, κάθετα αντίθετοι σε αλλαγές που γίνονται εν θερμώ, χωρίς κανένα σχεδιασμό, με μόνο κριτήριο την συγκάλυψη των ευθυνών.
   
  Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπόρεσε - και δεν μπορεί - να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Και αυτό οφείλει να το κατανοήσει ο κ. Τσίπρας, διότι όσο τον διατηρεί στη θέση του γίνεται συνυπεύθυνος σε ένα νοσηρό σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς".
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων