ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σχεδιάζει επενδύσεις €500 εκατ. στη Βουλγαρία
Τετάρτη, 07-Απρ-2010 13:39
Επενδύσεις συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ σκοπεύει να δρομολογήσει στον κλάδο real estate της Βουλγαρίας, αλλά και τον τομέα της ενέργειας, ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, σύμφωνα με συνέντευξη σε τοπικά μέσα του διευθυντή επικοινωνίας και marketing της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνου Λάμπρου.
Ο κ. Λάμπρου σημειώνει ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διατηρεί ένα «ιδιαίτερα πλούσιο» χαρτοφυλάκιο ακινήτων στη χώρα, μέσω της κατά 100% θυγατρικής Icon Ltd και αναφέρει ενδεικτικά τα projects «3 Tops» και «Gerganitza Palace» που έχουν ολοκληρωθεί, τα υπό κατασκευή «Borovets Euphoria Club» και «City Tower», καθώς και το σχεδιαζόμενο «GLS».
Ο ίδιος εντοπίζει ακόμη τις βασικές δυσκολίες στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, εκτιμά ότι ποιοτικά συγκροτήματα κατοικιών σε καλές περιοχές θα αποδειχθούν επιτυχημένες επενδύσεις και αναμένει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της Βουλγαρίας θα επιταχυνθεί με τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος διεθνώς και με τη δραστηριοποίηση ξένων επενδυτών στη χώρα.