Τι αναμένει η Nomura για τα μεγέθη της Eurobank
Τρίτη, 24-Νοε-2009 12:35
Για ενδεχόμενη έκπληξη στα μεγέθη της Eurobank, λόγω υψηλότερων κερδών από συναλλαγές, κάνει λόγο η Nomura σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου 2009.
Η Nomura αναμένει καθαρά κέρδη 97 εκατ. ευρώ για τη Eurobank στο γ’ τρίμηνο, από 88 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του 2009 και έναντι 207 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Τα συνολικά έσοδα ενδέχεται να αποτελέσουν ευχάριστη έκπληξη, σημειώνει ο οίκος, ενώ για τη μετοχή της τράπεζας η Nomura διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση “buy” και αναμένει P/Ε 10,3x για το 2010, έναντι 12,5x του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank ανακοινώνει αποτελέσματα σήμερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.
Σημειώνεται ότι με βάση τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως προκύπτουν από δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires σε 8 αναλυτές, τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Eurobank αναμένεται να διαμορφωθούν στο 9μηνο στα 270 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 58% σε σχέση με τα 647 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.