Marfin Analysis: "Αγκάθι" για ΟΠΑΠ ιντερνετικός ανταγωνισμός-οικονομική επιβράδυνση
Τρίτη, 17-Μαρ-2009 11:53
Στις εξαιρετικές επιδόσεις του ΚΙΝΟ αλλά και στο χαμηλό ποσοστό επιστροφής κερδών στους παίκτες του στοιχήματος (66,6% το 2008 έναντι 71,2% το 2007) που επηρέασε θετικά τα EBITDA οφείλεται, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, η πολύ καλή πορεία των οικονομικών μεγεθών του ΟΠΑΠ για το 2008.
Το ΚΙΝΟ αντιπροσωπεύει πλέον το 51% των εσόδων του ΟΠΑΠ, ενώ τα υπόλοιπα παιχνίδια συνέχισαν την πτωτική τους πορεία, με εξαίρεση το Λόττο.
Οι αναλυτές της ΑΧΕ παραμένουν θετικοί για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, εντούτοις θα αναθεωρήσουν -όπως σημειώνουν- προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους για τα επόμενα χρόνια, ώστε να ενσωματωθεί ο αντίκτυπος της οικονομικής επιβράδυνσης και ο ανταγωνισμός από τον ιντερνετικό στοιχηματισμό στα οικονομικά μεγέθη του ΟΠΑΠ.