ΕΒΖ: Τον Απρίλιο τα νεότερα για βιοαιθανόλη

Τετάρτη, 12-Μαρ-2008 11:08

Στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, με πιθανότερη ημερομηνία την 7η του μήνα- αναμένεται να ολοκληρωθεί η υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών εκ μέρους των εννέα στρατηγικών εταίρων  της ΕΒΖ για το project της βιοαιθανόλης, αναφέρει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ. 

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των προσφορών και η επιλογή αναδόχου ή αναδόχων (αν υπάρξουν διαφορετικά σχήματα σε Λάρισα και Ξάνθη) μέσα από μια διαδικασία που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα. 

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη μετατροπή των δύο ζαχαρουργείων σε μονάδες βιοαιθανόλης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σε 15 - 18 μήνες, δίδοντας έτσι τη δυνατότητα για μια πρώτη παραγωγή βιοαιθανόλης, με έτος έναρξης το 2010, καταλήγει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.