Fortius: Εβδομαδιαίο rebound 11% για την μετοχή της ΕΤΕ
Παρασκευή, 24-Αυγ-2007 09:20
Σημαντικό εβδομαδιαίο rebound της τάξεως του 11% από τα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας πραγματοποιεί η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, με το χθεσινό κλείσιμο να τη βρίσκει μια ανάσα από τα 43 ευρώ, όπως επισημαίνει η Fortius ΑΧΕΠΕΥ σε σχετική της τεχνική ανάλυση για την τράπεζα.
Η χρηματιστηριακή εκλαμβάνει ως αρνητικό διαγραμματικό στοιχείο στο εβδομαδιαίο chart τη καθοδική διάσπαση της μεσομακροπρόθεσμης ανοδικής γραμμής UY, που προσέδιδε στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ανοδικό τέμπο με γωνία κλίσης 35°. Γραμμή η οποία εάν δεν υπερκερασθεί στις επόμενες τρεις εβδομάδες, με επιβεβαιωμένη ανοδική διάσπαση των 43,4 ευρώ, θα οδηγήσει τη μετοχή σε consolidation μεταξύ της περιοχής που εκτείνεται από το κάτω όριο της γραμμής UY και του απλού κινητού μέσου των 50 ημερών. Η οποιαδήποτε διαφυγή ανοδική ή καθοδική από τον πιθανό εν λόγω σχηματισμό θα δώσει και το μεσοπρόθεσμο στίγμα της μετοχής.
Τέλος, διχασμένοι ως προς το "βέλος" της μετοχής εμφανίζονται στη παρούσα φάση οι βραχυπρόθεσμοι εβδομαδιαίοι τεχνικοί δείκτες. Οι πιο αργοί όμως από αυτούς συνεχίζουν να βρίσκονται αγορασμένοι δίχως να δείχνουν εμφανή σημάδια κοπώσεως, σημειώνει η Fortius.
Δείτε την τεχνική ανάλυση στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία"