Νέα ιστορικά υψηλά για τον Φουρλή καθώς τα ΙΚΕΑ γεμίζουν το ταμείο

Τετάρτη, 30-Μαϊ-2007 12:45

Κόντρα στο καθοδικό ρεύμα που παρασύρει χαμηλότερα την αγορά κινείται η μετοχή του ομίλου Φουρλή μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου που εξέπληξαν στον υπερθετικό βαθμό αναλυτές και επενδυτές. Και δεν είναι μόνο ότι η μετοχή ανεβαίνει σημαντικά (κερδίζει 4,5% με 240 χιλ. τεμάχια) αλλά κυρίως ότι καταγράφει την υψηλότερη τιμή στην ιστορία της, με την αποτίμηση του ομίλου στα 20,50 ευρώ να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Ο όμιλος εξέπληξε θετικά επειδή τα κέρδη που παρουσίασε αφαιρούμενης μάλιστα της υπεραξίας που αποκόμισε από την πώληση του 10% της Κωτσόβολος, ξεπέρασαν περίπου κατά 20% τις προβλέψεις της αγοράς. Σύμφωνα με τη Marfin Analysis σε λειτουργικό επίπεδο τα EBITDA αφαιρώντας την υπεραξία, διαμορφώθηκαν στα 13,5 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 45% ενώ τα καθαρά κέρδη κατά 65% στα 6,76 εκατ. ευρώ, περίπου 21% πάνω από τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής. Τα ΙΚΕα παρέμειναν ο οδηγός της ανάπτυξης με έσοδα που για το πρώτο τρίμηνο έφτασαν τα 50,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 8,63 εκατ. ευρώ (+61,1%).

Λογικό και επόμενο η μετοχή να προσελκύει το αγοραστικό ενδιαφέρον των διορατικών χαρτοφυλακίων καθώς αναμένονται νέες αναβαθμίσεις.

Η σημερινή έντονα ανοδική κίνηση της μετοχής όμως αποδεικνύει και κάτι άλλο: αν οι επιλογές των μετοχών γίνονται με βάση τα θεμελιώδη, τότε ο επενδυτής δεν έχει λόγο να ανησυχεί ότι θα βραχεί στην καταιγίδα.