Καλύτερος σε κερδοφορία ο Νηρέας
Τετάρτη, 14-Μαρ-2007 09:40
Αν και οι πωλήσεις του Νηρέα το 2006 ήταν περίπου 5% χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης, ο όμιλος υπερέβη τις προβλέψεις σε επίπεδο EBITDA κατά περίπου 9%.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, η κερδοφορία επιβαρύνθηκε το 2006 με περίπου 3,1 εκατ. ευρώ από τη συγχώνευση της με την Eurocaterers, με επιπλέον φόρους από φορολογικούς ελέγχους προηγούμενων ετών και από το πρόγραμμα προαίρεσης δικαιωμάτων (stock option plan).
Όπως αναφέρει η Marfin, οι αρχικοί στόχοι της διοίκησης έκαναν λόγο για πωλήσεις περίπου στα 170 εκατ. ευρώ, EBITDA στα 25,7 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων (μετά από δικαιώματα μειοψηφίας) στα 15,6 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της Νηρέας εκτιμά ότι το 2007 θα πετύχει πωλήσεις 230 εκατ.ευρώ, EBITDA 41,2 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων στα 23 εκατ. ευρώ.