Σέλμαν: "Αυτοί είναι οι άμεσοι στόχοι μας"
Πέμπτη, 07-Δεκ-2006 09:42
Με αφορμή το θέμα που είχε το Capital.gr αναφορικά με την Σέλμαν, η διοίκηση της εταιρείας και συγκεκριμένα ο κ. Χρήστος Κομνηνός προχώρησε στις εξής διευκρινήσεις για την πορεία και τους στόχους της εταιρείας.
Οι επισημάνσεις του κ. Κομνηνού έχουν ως εξής:
"Ως Διοίκηση της Εταιρίας στη φάση αυτή έχουμε επικεντρωθεί στους κάτωθι τομείς για τα επόμενα 3 χρόνια:
α) Βελτίωση Ρευστότητας
β) Βελτίωση Περιθωρίου Μικτού Κέρδους
γ) Βελτίωση του κέρδους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA).
Αναλυτικά για τον καθένα από τους εν λόγω τομείς θα θέλαμε να θέσουμε υπ΄ όψιν σας τα κάτωθι:
A) ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ:
Όπως επισημαίνετε ο δανεισμός του Ομίλου έχει μειωθεί κατά 6.8 εκατ. € και προβλέπεται ότι έως το τέλος του έτους η μείωση θα έχει υπερβεί τα 10 εκατ. Ευρώ.
Β) ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΜΙΚΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ:
Το εν λόγω περιθώριο ήταν 12.3% την 31/12/05 και έχει διαμορφωθεί στο 13.8% κατά το τέλος του 9μήνου 2006 και αναμένεται η περαιτέρω βελτίωσή του.
Γ) EBITDA:
Το EBITDA του Ομίλου (απηλλαγμένο από το κόστος της εθελουσίας εξόδου λόγω της μη επαναληψημότητάς του) διακυμάνθηκε ως εξής:
9MHNO Γ΄ΤΡΙΜΗΝΟ
2005 5.8 ΕΚ.ΕΥΡΩ 0.7 ΕΚ.ΕΥΡΩ
2006 5.5 ΕΚ.ΕΥΡΩ 2.6 ΕΚ.ΕΥΡΩ
ΔΙΑΦΟΡΑ - 5.2% + 271.4%
Εδώ θα πρέπει να σημειώσετε ότι το EBITDA του Γ’ Τριμήνου του 2005 ήταν εξαιρετικά χαμηλό λόγω ειδικών συνθηκών και η αύξηση του 271,4% δεν είναι αντιπροσωπευτική. (Σίγουρα όμως δεν είναι αρνητική).
- Όπως σωστά επισημαίνετε τα διοικητικά έξοδα όντως διπλασιάστηκαν δεδομένου ότι συμπεριλαμβάνουν και τα 4.9 Εκ. Ευρώ της Εθελουσίας Εξόδου ως αναλογία 9μήνου (το συνολικό κόστος ήταν 7 εκ. Ευρώ).
Εάν αφαιρεθεί η εν λόγω δαπάνη το πραγματικό κόστος ανέρχεται στα 4.7εκ.ευρώ με ποσοστό αύξησης 2.2% σε σχέση με το αντίστοιχο του 9μήνου του 2005.
- Τέλος το υπόλοιπο ταμείου των 311.000 ευρώ θεωρείται λογικό από εμάς δεδομένου ότι είναι επαρκές για μια Εταιρία με τον δανεισμό σαν τη ΣΕΛΜΑΝ.
Τελειώνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αντίθετα με τα γραφόμενά σας, είμαστε "συγκρατημένα ανήσυχοι" για το μέλλον της Εταιρίας μας διότι αυτό μας επιβάλλει η σημερινή πραγματικότητα. (Είτε στην Ελλάδα είτε στο διεθνή χώρο)".