Όλοι θέλουν Ουκρανία

Δευτέρα, 04-Δεκ-2006 15:21

Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank εξετάζουν το ενδεχόμενο να εισέλθουν ή να αυξήσουν την θέση τους στην πολλά υποσχόμενη τραπεζική αγορά της Ουκρανίας.

Με εξαίρεση την Eurobank που ήδη έχει αποκτήσει την ουκρανική Universal Bank -μια μικρή τράπεζα με 32 υποκαταστήματα- οι υπόλοιποι όμιλοι προσανατολίζονται να αποκτήσουν παρουσία στη χώρα που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων τραπεζικών κολοσσών όπως η Erste Bank και η ΒΝΡ Paribas, αφού κάθε χρόνο ο ρυθμός αύξησης των χορηγούμενων δανείων υπερβαίνει το 50%.

Η διοίκηση της Alpha Bank ανέφερε σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη ότι εξετάζει την εξαγορά τραπεζικού ιδρύματος στην χώρα ενώ σε ανάλογη κίνηση φέρονται να προσανατολίζονται η Εθνική και η Πειραιώς.