ΟΤΕ: Deals στον κλάδο και στρατηγικός φέρνουν νέα υψηλά
Τετάρτη, 01-Νοε-2006 09:32
Στο υψηλότερο επίπεδο τιμών των τελευταίων πέντε ετών τελευταία πέντε χρόνια βρίσκεται η μετοχή του ΟΤΕ που χθες ξεπέρασε το φράγμα των 20 ευρώ.
Κινητήριο μοχλό -σύμφωνα με αναλυτές του κλάδου- αποτελούν οι εξελίξεις και εξαγορές στον εγχώριο τηλεπικοινωνιακό κλάδο, αλλά κυρίως η πρόθεση του ελληνικού δημοσίου να αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή για τον ΟΤΕ, προσφέροντας μέχρι και το 24% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού.
Οι εξελίξεις σε αυτό το θέμα προχωρούν και όπως έγινε γνωστό στις 9/11 θα ανακοινωθούν οι σύμβουλοι της αποκρατικοποίησης. Τα νέα αυτά προκάλεσαν και την χθεσινή νέα άνοδο της μετοχής που από την αρχή του χρόνου έχει ενισχυθεί κατά 12,9%.
Ήδη η HSBC "είδε" νωρίς τις εξελίξεις και αύξησε την τιμή-στόχο για την μετοχή του ΟΤΕ στα 23 ευρώ (από τα 19 ευρώ προηγουμένως) αναβαθμίζοντας τη σύσταση σε "outperform".