Τι σημαίνει μπαγιάτικη είδηση

Δευτέρα, 01-Απρ-2013 13:29

Τα νέα είναι σαν τα ψάρια, αν τα καταναλώσεις φρέσκα, το όφελος είναι μεγάλο. Αν όμως κάνεις το λάθος και τα καταναλώσεις δύο εβδομάδες μετά, οι επιπλοκές είναι ποικίλες και στο τέλος μένει μια απαίσια επίγευση. 

Μία καθημερινή απογευματινή εφημερίδα αποφάσισε σήμερα ότι είναι ώρα να ενημερώσει το αναγνωστικό της κοινό σχετικά με μια εξέλιξη που αφορά στη δυσαρέσκεια της τρόικα αναφορικά με την προγραμματισμένη συγχώνευση της ΕΤΕ με την Eurobank. Με την παραδοσιακή –για το ελληνικό internet –τακτική της σωρηδόν αντιγραφής, πολλά ηλεκτρονικά ΜΜΕ προχώρησαν σε ανάλογα δημοσιεύματα.

Πράγματι προ δύο εβδομάδων υπήρξε μια τέτοια εμπλοκή που είχε μάλιστα περιγραφεί και σε επίσημο έγγραφο. Εκτενώς και αποκλειστικά είχε ενημερώσει τότε το Capital.gr αλλά τα περισσότερα από τα μέσα που σήμερα δημοσιεύουν την είδηση, τότε την είχαν θάψει επιμελώς. Έκτοτε όμως κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και η κατάσταση σήμερα είναι πολύ διαφορετική. Οι εξελίξεις στην Κύπρο και έχουν διαμορφώσει ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο και φυσικά η τρόικα το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί είναι να αναστατώσει περεταίρω τις αγορές.

Άλλωστε όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, το deal έχει «περάσει» από όλες τις απαραίτητες αρχές που έχουν εκδώσει τις σχετικές εγκρίσεις και είναι σε τόσο προχωρημένο στάδιο που μια ματαίωση του θα ισοδυναμούσε με καταδίκη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.