"Σφυροκόπημα" στο ταμπλό του ΧΑ για τη μετοχή της ΔΕΗ

Τρίτη, 10-Ιαν-2012 13:59

Στην επιβεβαίωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ στην αναχρηματοδότηση του δανεισμού της -καθώς έχει καταφέρει να κλείσει μόνο 200 από τα 700 εκατ. που λήγουν στο πρώτο τρίμηνο- αποδίδουν το σημερινό σφυροκόπημα της μετοχής της ΔΕΗ, πηγές της αγοράς. 

Δε δόθηκαν πειστικές απαντήσεις για το πώς θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για τη μείωση του δανεισμού, τον περιορισμό των εξόδων και την πώληση των παγίων, αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της αγοράς. 

Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι η διαμόρφωση των τιμολογίων της επιχείρησης αποτελεί καθορίζεται από την κυβέρνηση και όχι από την επιχείρηση. Εξάλλου ήδη οι τιμές του πετρελαίου στο σημείο που βρίσκονται σήμερα, εφόσον παραμείνουν στα ίδια επίπεδα επηρεάζουν εκ νέου αρνητικά τις προβλέψεις για την κερδοφορία του 2012.

Αρνητικό ρόλο τέλος παίζουν οι δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν θα έπελθουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ εντός του 2012.