ΜΕΤΚΑ: Περιμένει διαγωνισμό για ενεργειακό έργο
Τετάρτη, 05-Ιουλ-2006 09:32
Σήμερα «κληρώνει» ο διαγωνισμός για ένα μικρό σε μέγεθος αλλά σημαντικό για τις τοπικές κοινωνίες των νησιών του Αιγαίου. Στο διαγωνισμό που αφορά τη λειτουργία ηλεκτροπαραγωγών έργων (γεννήτριες) συμμετέχει και η ΜΕΤΚΑ, θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου.
Η εταιρεία συμμετέχει ενεργά στα περισσότερα έργα στην ενέργεια και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει να «πορευτεί» μαζί με ξένο όμιλο. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, όσο πλησιάζει ο καιρός για την έναρξη των νέων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων τόσο πιο κοντά θα βρεθεί ο στρατηγικός επενδυτής στην ΜΕΤΚΑ.
Όσον αφορά την πορεία της μετοχής, η τιμή-στόχος των 10 ευρώ για το 2006 που έδωσε η P&K αποτελεί upside 40% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών καθώς από τις αρχές του χρόνου η μετοχή έχει χάσει περίπου το 20% της αξίας της.