Τί θα σημαίνει για τον ΟΤΕ η πώληση της Telecom Serbia στην D.T. σύμφωνα με την Eurobank Sec.
Τετάρτη, 13-Οκτ-2010 11:46
Περισσότερα από 290 εκατ. ευρώ εκτιμά η Eurobank Securities ότι θα λάβει ο ΟΤΕ από την πώληση της συμμετοχής του στην Telecom Serbia, εάν η μητρική Deutsche Telekom προχωρήσει στην εξαγορά του μεριδίου της σερβικής κυβέρνησης στην εταιρεία.
Χθες το Bloomberg μετέδιδε ότι η σερβική κυβέρνηση προσβλέπει στην άντληση 1,4 δισ. ευρώ από την πώληση του 50% συν μία μετοχή της Telecom Serbia, με πιθανούς ενδιαφερόμενους αγοραστές την Deutsche Telekom, την Telekom Austria και την France Telecom. Το ποσό που ζητά η Σερβία αποτιμά το μερίδιο του ΟΤΕ στα 500 εκατ. ευρώ περίπου.
«Παρά το γεγονός ότι η πώληση του μεριδίου του ΟΤΕ έχει τραβήξει χρόνια, φαίνεται να έχει σημειωθεί πρόοδος και πιστεύουμε ότι ο Οργανισμός θα είναι σε θέση το 2011 να αποκρυσταλλώσει αξία και να απομοχλεύσει τον ισολογισμό του», επισημαίνει η Eurobank Securities.