Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Ιουν-2006 13:45

  Δημόσιο χρέος στο 451,3% του ΑΕΠ το 2050

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Στέλιου Κράλογλου

  Το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα μπορεί να φθάσει στο 246% του ΑΕΠ το 2050 σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο που προβάλει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελληνική Οικονομία ενώ σύμφωνα με το απαισιόδοξο σενάριο, (αν δεν υπάρξουν δηλαδή μεταρρυθμίσεις) το δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί στο 451,3% του ΑΕΠ. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε πριν από λίγο στην Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στο πλαίσιο της συζήτησης για το ασφαλιστικό.

  Αναφερόμενος στην έκθεση της Επιτροπής για την διατηρησιμότητα των μακροοικονομικών μεγεθών υπογράμμισε και τα σενάρια της Κομισιόν για το 2010, όπου το αισιόδοξο προβλέπει περιορισμό του δημόσιου χρέους στο 91% του ΑΕΠ και το απαισιόδοξο στο 96% του ΑΕΠ.

  Στην ομιλία του ο κ. Αλογοσκούφης επεσήμανε ότι η Επιτροπή έχει τοποθετήσει την Ελλάδα σε θέση υψηλού κινδύνου λόγω του αυξημένου βάρους από το δημογραφικό πρόβλημα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις παρατηρήσεις της έκθεσης για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα βήμα για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ