Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Μαρ-2010 13:12

  H Monde "δείχνει" Χριστοδούλου για την υπόθεση της Goldman Sachs

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο επίκεντρο της έρευνας που διατάχθηκε από την FED, για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Goldman Sachs, βρίσκεται ο νέος επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, κ. Πέτρος Χριστοδούλου, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

  Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρει:


  "Στην Ευρώπη, η Goldman Sachs προσλαμβάνει ισχυρούς για να εδραιώσουν την εξουσία της.

  Ο Πέτρος Χριστοδούλου δεν ενδιαφέρεται για τα κομπλιμέντα από όπου και να προέρχονται αυτά. Από όταν ήταν έφηβος, αυτός ο πρώτος μαθητής της τάξης άκουγε τα καλύτερα για το πρόσωπο του. Στις 19 Φεβρουαρίου ορίστηκε ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ και βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή.  Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής της διαχείρισης διαθεσίμων της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, που διατάχθηκε από την FED, για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν για το ελληνικό χρέος και σχετίζονται με την Goldman Sachs και άλλους οίκους.

  Ο νεοϋρκέζικος οίκος φαίνεται ότι πληρωνόταν για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην ελληνική κυβέρνηση, κερδοσκοπώντας στο χρέος της χώρας. Συγκεκριμένα, η FED ενδιαφέρεται για τον ρόλο που έπαιξε ο Πέτρος Χριστοδούλου, ο οποίος στις αρχές του 2009, είχε την εποπτεία της ίδρυσης της -συγγενικής της Goldman Sachs-λονδρέζικης εταιρείας Titlos με σκοπό την μεταφορά του χρέους της Ελλάδας στην Εθνική Τράπεζα. Και πριν προσληφθεί στην τελευταία το 1998, ο συγκεκριμένος ήταν τραπεζίτης στην... Goldman Sachs.

  Η υπόθεση αυτή φέρνει στο φως την δύναμη του ευρωπαϊκού δικτύου επιρροής της Goldman Sachs που έχει παγιωθεί από το 1985. Και βέβαια αυτό το σφικτό πλέγμα, ταυτόχρονα υπόγειο και φανερό, έχει τους διαμεσολαβητές και τους πιστούς τους, οι οποίοι, χάρη στις επαφές τους, ανοίγουν τις πόρτες των κυβερνήσεων. Αυτοί οι σύμβουλοι που προσλαμβάνονται με μεγάλη φροντίδα και πληρώνονται με χρυσάφι γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά των διαδρόμων της εξουσίας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελούν το αυτί των πολιτικών, τους οποίους μπορούν να καλούν απευθείας στο τηλέφωνο σε στιγμές κρίσης.

  [....] Για την Goldman Sachs, ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του δικτύου είναι η δυνατότητα να προχωράει, παραμένοντας κρυφό. Έτσι στους Financial Times της 15ης Φλεβάρη, ο Otmar Issing υπογράφει ένα άρθρο – κατά της επιχείρησης διάσωσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


  Ο εν λόγω κύριος υπογράφει το κείμενο, παραλείποντας να διευκρινίσει ότι από το 2006, είναι διεθνής σύμβουλος της Goldman Sachs. Και ότι η τράπεζα που έχει κερδοσκοπήσει κατά του ενιαίου νομίσματος χάνει τα πάντα σε περίπτωση ευρωπαϊκής παρέμβασης".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ