Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Μαϊ-2009 09:35

  ΗΠΑ: Τελειώνει η ύφεση στο γ΄ τρίμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ θα ολοκληρωθεί πιθανότατα στα τέλη του γ΄ τρίμηνου, όπως δείχνει έρευνα της National Association for Business Economics, αν και ο ρυθμός ανάκαμψης αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αδύναμος καθώς η ανεργία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

  Η αμερικανική οικονομία θα επιστρέψει σε τροχιά ανάκαμψης από το επόμενο τρίμηνο, εκτιμά των 74% των οικονομολόγων που συμμετείχαν στην έρευνα, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Σε σύγκριση με την έρευνα του Φεβρουαρίου, η ανάπτυξη θα είναι πιο αδύναμη και η ανεργία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους και το 2010.

  Οι κυβερνητικές ενισχύσεις για την τόνωση της οικονομίας και οι παρεμβάσεις της Federal Reserve για την αναθέρμανση των πιστωτικών αγορών έχουν συμβάλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας από την χειρότερη ύφεση της μεταπολεμικής περιόδου, εκτιμούν οι οικονομολόγοι.

  Αν και η στεγαστική αγορά σταθεροποιείται, οι οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα παραμένουν συγκρατημένες λόγω της επιδείνωσης στην αγορά εργασίας που αναμένεται να συνεχιστεί για το υπόλοιπο του έτους.

  Η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,8% με ετήσιο ρυθμό από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο και στη συνέχεια θα καταγράψει ανάπτυξη της τάξης του 0,7% στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την έρευνα. Η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί στο 1,8% μέχρι το τελευταίο τρίμηνο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ