Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Ιουλ-2008 21:18

  ΗΠΑ: Επιβράδυνση της ανάπτυξης διαπιστώνει η Beige Book της Fed

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η αμερικανική οικονομία έχει επιβραδύνει περαιτέρω τον τελευταίο μήνα, ενώ οι πιέσεις από την άνοδο των τιμών έχουν ενισχυθεί, αναφέρει η Fed στην τελευταία έκδοση του Beige Book (φαιά βίβλος) για την οικονομία.

  Η Federal Reserve ανακοίνωσε ότι και οι 12 περιφερειακές της τράπεζες κατέγραψαν ενίσχυση των πιέσεων από την άνοδο των τιμών κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου. Παράλληλα, οι περιφερειακές τράπεζες ανέφεραν ότι η οικονομία επιβράδυνε περαιτέρω, με πέντε περιφερειακές τράπεζες να κάνουν λόγο για "αποδυνάμωση ή υποχώρηση των συνολικών συνθηκών στην οικονομία", όπως αναφέρει η κεντρικής τράπεζα.

  Οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν αδύναμες, παρά τις φορολογικές επιστροφές, σύμφωνα με την έρευνα. Παράλληλα, σε χαμηλά επίπεδα παρέμειναν οι πωλήσεις νέων οχημάτων, εξαιρουμένων των ξένων μοντέλων και των οικονομικών αυτοκινήτων.

  Η στεγαστική αγορά παραμένει εγκλωβισμένη σε κρίση, ενώ οι τράπεζες έχουν να αντιμετωπίσουν την υποχώρηση της ζήτησης, αλλά και την ενίσχυση των κανονισμών στις χορηγήσεις. 

  Η Fed επισημαίνει παράλληλα ότι οι τιμές των καυσίμων, μετάλλων και χημικών προϊόντα σημειώνουν άνοδο, ενώ η έκθεση περιλαμβάνει αναφορές για υψηλότερες τιμές στις ταξιδιωτικές υπηρεσίες αλλά και στη ναυτιλία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ