Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Μαρ-2023 13:48

  Στ. Παπαδόπουλος (JPMorgan): Στην επενδυτική βαθμίδα ο ανταγωνισμός θα είναι πιο σκληρός

  Στ. Παπαδόπουλος (JPMorgan): Στην επενδυτική βαθμίδα ο ανταγωνισμός θα είναι πιο σκληρός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Τάσου Δασόπουλου 

  "Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας δεν θα είναι το τέλος του δρόμου. Μπαίνουμε στο κλαμπ των ισχυρών όπου ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμη πιο σκληρός"

  Με τα λόγια αυτά περιέγραψε την επόμενη μέρα της επενδυτικής βαθμίδας για την οικονομία το στέλεχος της JP Morgan, τέως Γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ κ. Στέλιος Παπαδόπουλος. 

  Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών αφού πλέον η Ελλάδα θα περάσει σε άλλο επίπεδο. "Δεν θα συγκρινόμαστε πια με χώρες της Λατινικής Αμερικής, αλλά με οικονομίες όπως αυτές της Ολλανδίας και της Ισπανίας. Γι' αυτό θα πρέπει να έχουμε την ικανότητα να είμαστε ανταγωνιστικοί" τόνισε το στέλεχος της JP Morgan.

  Τόνισε, όμως, ότι η επενδυτική βαθμίδα δεν έχει μόνο απαιτήσεις, αλλά θα δώσει και ευκαιρίες. Συγκεκριμένα είπε ότι η ανάκτηση της ελάχιστης επενδυτικής βαθμίδας θα δώσει την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε ελληνικούς τίτλους μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία και θεσμικοί επενδυτές, οι οποίοι σήμερα κρατούν χαμηλά της επενδύσεις τους λόγω του σχετικά αυξημένου ρίσκου για την οικονομία. 

  Στην κατεύθυνση αυτή, όπως είπε, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στην οικονομία οι οποίες θα μπορούν να εξασφαλίσουν σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη. Επιπλέον, θα πρέπει η Ελλάδα ως χώρα "να βελτιώνει συνεχώς το δημοσιονομικό μας προφίλ σταθεροποιώντας τα πρωτογενή πλεονάσματα, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το προφίλ του χρέους. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην οικονομίας μας μειώνοντας με σταθερό ρυθμό το δημόσιο χρέος". 

  Τόνισε, επίσης, ότι η συνέχιση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων θα είναι εξίσου σημαντική καθώς θα δώσει στις αγορές την εμπιστοσύνη να επενδύσουν όχι μόνο στην πρωτογενή, αλλά και στη δευτερογενή αγορά τίτλων σταθεροποιώντας τις τιμές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ