Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 19-Μαρ-2023 08:02

  Γεμάτοι οι δημοφιλείς προορισμοί για την 25η Μαρτίου

  Γεμάτοι οι δημοφιλείς προορισμοί για την 25η Μαρτίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

  Παρά το γεγονός πως δεν είναι τριήμερο, οι κρατήσεις για την 25η Μαρτίου στους δημοφιλείς, κυρίως ορεινούς προορισμούς της χώρας, έχουν πάρει φωτιά και οι πληρότητες στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

  Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, που επεξεργάστηκε το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, δέκα ημέρες πριν από την εθνική εορτή, οι προ-κρατήσεις σε ολόκληρα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς ήταν άνω του 50%, ενώ μεγάλη κινητικότητα αναμένεται και σε μη δημοφιλείς προορισμούς για την εποχή, όπως στη Καλαμάτα, στο Ναύπλιο και στη Ναύπακτο. Όπως τονίζεται σε ανάλυση, η φετινή χειμερινή έχει καταγράψει αισιόδοξα μηνύματα για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, καταγράφοντας υψηλές πληρότητες κυρίως στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της χώρας μας ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών και των αργιών.

  Οι προορισμοί με τις υψηλότερες κρατήσεις

  Στην Αράχοβα οι προ-κρατήσεις την 25ης Μαρτίου (24/3-26/3) αγγίζουν πλέον το 60% με μόλις 90 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα. Το συνολικό κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 153€ έως 400€.

  Στο Μέτσοβο καταγράφονται προ-κρατήσεις της τάξεως του 54%. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 282€ έως 370€ για κατοικία 40τμ-45τμ. Στα Ιωάννινα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 64% με 137 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 139€ έως 250€.

  Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 76%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονται από 294€ έως 518€ με μόλις 22 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στο κέντρο της περιοχής.

  Στα Τρίκαλα Κορινθίας, οι προ-κρατήσεις για τις τρεις ημέρες αγγίζουν το 56,6%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 230€ έως 881€ για δυο διανυκτερεύσεις.

  Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του νομού Αρκαδίας, με τις προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και τη Στεμνίτσα , να αγγίζουν το 60%. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις στους Αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 263€ έως και 800€. Οι αρκαδικοί προορισμοί, διαθέτουν προς μίσθωση κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 80τμ -120τμ.

  Στο Καρπενήσι οι προ-κρατήσεις έχουν αγγίξει το 53%, ενώ το κόστος για δυο διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 158€ έως 400€. Στην Καλαμπάκα, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 60% , με το κόστος να διαμορφώνεται από 118€ έως 300€ για δυο διανυκτερεύσεις.

  Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει τη Καλαμάτα με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 62%. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 95€ έως 180€ για κατοικίες 80τμ-90τμ σε απόσταση έως 1,5 χιλιόμετρα μέτρα από το κέντρο της πόλης.

  Το Ναύπλιο τέλος, που αποτελεί προορισμό για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 65% . Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 246 ακίνητα στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb. Το κόστος μίσθωσης για το Παρασκευοσαββατοκύριακο κυμαίνεται από 141€ έως 270€ για ακίνητα σε απόσταση έως 100μέτρα από το κέντρο της Πόλης.

  Σύμφωνα με την ανάλυση, εντός του τελευταίου πενθημέρου πριν την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, αναμένεται η κινητικότητα να ενταθεί και να καταγραφούν υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων. Παράλληλα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αναμένουμε μεγάλη κινητικότητα και σε "θερινούς" προορισμούς της Πελοποννήσου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ