Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Δεκ-2022 12:18

  ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 25,4% αυξήθηκε ο τζίρος στη βιομηχανία τον Οκτώβριο

  ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 25,4% αυξήθηκε ο τζίρος στη βιομηχανία τον Οκτώβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση 25,4% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2021, ο οποίος είχε ενισχυθεί κατά 41,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 

   

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Οκτωβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2022, παρουσίασε μείωση 2,6%. 

  Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2021 – Οκτωβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2020 – Οκτωβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 35,9%, έναντι αύξησης 19,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων. 

  Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 25,4% τον μήνα Οκτώβριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2021, προήλθε:

  * Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  - Αύξηση κατά 25,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής προϊόντων καπνού, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων, βιομηχανίας τροφίμων.

  - Μείωση κατά 0,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε από τη μεταβολή του δείκτη του διψήφιου κλάδου λοιπών ορυχείων και λατομείων.

  * Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

  - Αύξηση κατά 28,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς. 

  - Αύξηση κατά 20,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ