Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 10-Δεκ-2022 11:41

  Το ασφαλιστικό χάος των πετρελαιοφόρων της Τουρκίας πλησιάζει στην επίλυσή του

  Το Ιράν καλεί την Ελλάδα 'να συνεργαστεί για τα τάνκερ χωρίς παρέμβαση των ΗΠΑ'
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια διαμάχη που εμποδίζει δεκάδες πετρελαιοφόρα να περάσουν από τα ζωτικής σημασίας θαλάσσια στενά της Τουρκίας μπορεί να πλησιάζει σε λύση, καθώς η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους ασφαλιστές για το πώς θα αποδεικνύεται ότι τα πλοία έχουν την απαραίτητη κάλυψη για τη διέλευση, αναφέρει το Bloomberg.


  Η κατάσταση έχει ήδη παγιδεύσει εκατομμύρια βαρέλια κυρίως καζακικού αργού πετρελαίου σαν συνέπεια των κυρώσεων της G-7 στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας, οι οποίες δημιούργησαν ανησυχία στην Τουρκία σχετικά με το ασφαλιστικό καθεστώς των πλοίων.

  Μετά από ένα μπρος-πίσω που διήρκεσε αρκετές ημέρες σχετικά με το πώς οι ασφαλιστές μπορούν να παρέχουν τις απαραίτητες αποδείξεις, οι τουρκικές αρχές έστειλαν ένα δείγμα επιστολής που θα ικανοποιούσε τις απαιτήσεις τους, σύμφωνα με ανακοίνωση από τοπικό λιμενικό πράκτορα.

  Η επιστολή είναι κοντά σε αυτό που έχει ήδη υποβάλει η ασφαλιστική βιομηχανία, προσφέροντας ελπίδα ότι μια συμφωνία μπορεί να είναι κοντά, σύμφωνα με έναν ναυτιλιακό αξιωματούχο με γνώση της κατάστασης.

  Οι κυρώσεις της G-7 ουσιαστικά εμποδίζουν τα δεξαμενόπλοια να αποκτήσουν την τυπική ασφάλιση του κλάδου για ρωσικά φορτία πετρελαίου, εκτός εάν η τιμή του αργού είναι 60 δολάρια το βαρέλι ή λιγότερο.

  Ο συνήθης τρόπος ελέγχου της κάλυψης είναι η αναζήτηση στην ιστοσελίδα ενός ασφαλιστή και η εισαγωγή των στοιχείων ενός πλοίου. Αλλά κάνοντας κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε απαραίτητα να ικανοποιήσει την Τουρκία ότι ένα φορτίο δεν αγοράστηκε πάνω από το όριο των 60 δολαρίων - καθιστώντας έτσι την ασφάλισή του άκυρη.

  Αυτό ώθησε την Τουρκία να ζητήσει πρόσθετη απόδειξη με τη μορφή επιστολής, κάτι στο οποίο ο ασφαλιστικός κλάδος αντιστάθηκε για το προηγούμενο που δημιουργεί και για την ευθύνη που μπορεί να δημιουργηθεί σε περίπτωση που οποιαδήποτε πληροφορία είναι εσφαλμένη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ