Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2022 10:10

  Αδ. Γεωργιάδης: Πρόστιμα για κερδοσκοπία σε προϊόντα στο "καλάθι του νοικοκυριού"

  5739362
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Πρόστιμα σε κερδοσκοπία έχει κοινοποιήσει σε ορισμένες αλυσίδες το υπουργείο Ανάπτυξης για παραβάσεις εντός του καλαθιού και για εντοπισμό προϊόντων όπου παραβιάστηκε το όριο του περιθωρίου κέρδους, μετά από σχετικούς ελέγχους της ΔΙΜΕΑ. Στο γεγονός αναφέρθηκε από το βήμα του συνεδρίου του ΙΕΛΚΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. 

  Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων "έχουμε όλοι μία ευθύνη έναντι του καταναλωτή. Εάν δεν βάλουμε πλάτη για να προφυλαχθεί ο καταναλωτής, ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Έχουμε κοινό συμφέρον για να βρούμε λύση. Είμαστε παρόντες ως πολιτεία και εάν έχετε λογικά αιτήματα είμαστε εδώ για να το κάνουμε. Δεν θέλω να νομίζει κανείς ότι η παρουσία μου στα σούπερ μάρκετ μειώνει τους ελέγχους για την κερδοσκοπία. Έχουμε ήδη στείλει εκθέσει ελέγχου για ορισμένα προϊόντα σε αλυσίδες, κάτω από το όριο των 50.000 ευρώ, επομένως δεν επιβάλλεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους βάσει του νόμου. Βρήκαμε παραβίαση ακόμα και μέσα στο καλάθι στο περιθώριο κέρδους. Είναι απαράδεκτο ηθικά. Δεν μπορούμε να λέμε ότι κάνουμε μία προσπάθεια και κάποιοι να κινούνται κατά το δοκούν”, σημείωσε ο υπουργός.

  "Θέλω να παρακαλέσω τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να είναι περισσότερο προσεκτικές για την τήρηση του νόμου για την κερδοσκοπία. Δεν αναφέρομαι στο χαβιάρι, αλλά στα βασικά είδη που ο κοσμάκης θα πρέπει να βρει σε φυσιολογικές τιμές. Είναι απαράδεκτο να μου φέρνει η ΔΙΜΕΑ πρόστιμα για προϊόντα εντός καλαθιού και σκέφτομαι ακόμα και το ενδεχόμενο να δημοσιοποιήσω τα πρόστιμα παρά το γεγονός ότι το ύψος τους δεν υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ και επομένως δεν απαιτείται η δημοσιοποίησή τους”

  Έρχεται το εορταστικό καλάθι με εκπλήξεις

  Ο υπουργός ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και εκπλήξεις με το εορταστικό καλάθι  "με εκπλήξεις”, όπως είπε και τόνισε ότι η οικονομία πηγαίνει πολύ καλά και θα τρέξει με ανάπτυξη πάνω από 5,6% που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ