Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 13-Νοε-2022 08:47

  Χρ. Τριαντόπουλος: Διατέθηκαν πάνω από 55 εκατ. ευρώ σε πληγείσες επιχειρήσεις

  Χρ. Τριαντόπουλος: Διατέθηκαν πάνω από 55 εκατ. ευρώ σε πληγείσες επιχειρήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μόνο την τελευταία τριετία έχουν διατεθεί περισσότερα σε 55 εκατ. ευρώ  σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές (τελική επιχορήγηση, προκαταβολή ή πρώτη αρωγή) τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος.

  "Το North Evia και Samos Pass ήταν ένα καινοτόμο εργαλείο. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν στα 6 εκατ. ευρώ. Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με τα voucher δώσαμε κίνητρα στους πολίτες όλης της χώρας να επισκεφθούν τις δυο περιοχές που είχαν ανάγκη στήριξης, με άμεσο όφελος για τους επαγγελματίες μέσω των POS" εξήγησε ο υφυπουργός.

  Για την Κρήτη (Σητεία και Αγία Πελαγία) ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι μέσα σε μια εβδομάδα άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα της πρώτης αρωγής (arogi.gov.gr) για υποβολή αιτημάτων. Ήδη 176 πληγείσες επιχειρήσεις υπόβαλλαν αίτηση, και από Δεύτερα, Τρίτη αρχίζουν οι πρώτες πληρωμές. Για αρκετούς συμπολίτες μας που δεν πρόλαβαν να υποβάλοην το πρώτο αίτημα τους, ο κ. Τριαντόπουλος διευκρίνισε ότι θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για να πάρουν την πρώτη αγωγή ύστερα από εισήγηση στους αρμόδιους υπουργούς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ