Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Οκτ-2022 20:13

  Ρύθμιση προαιρετικής ασφάλισης των υπαλλήλων ΟΤΑ και ΝΠΔΔ στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

  Ο Επαμεινώνδας Ατσαβές νέος πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την προαιρετική συμμετοχή υπαλλήλων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας το οποίο ήλθε σε δημόσια διαβούλευση.

  Όπως αναφέρεται στη σχετική διάταξη:

  -"Επιτρέπεται η συμμετοχή στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) υπαλλήλων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και υπαλλήλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που υπηρετούν με σχέση δημοσίου δικαίου".


  -"Η προαιρετική συμμετοχή στο Μ.Τ.Π.Υ., από την έναρξή της, διέπεται από τους κανόνες της υποχρεωτικής συμμετοχής".

  Διαχείριση περιουσίας Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

  Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπονται διατάξεις τη διαχείριση της περιουσίας του ΜΤΠΥ. Συγκεριμένα προβλέπεται πως:

  - Η διαχείριση και αξιοποίηση μέρους ή του συνόλου των χρηματοοικονομικών προϊόντων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.), καθώς και η σύνταξη σχετικών προτάσεων και μελετών, μπορούν να ανατεθούν, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μ.Τ.Π.Υ., στην "Εταιρεία Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων Ταμείων Ασφάλισης – Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών".

  - Η διαχείριση και αξιοποίηση μέρους ή του συνόλου της ακίνητης περιουσίας του Μ.Τ.Π.Υ., καθώς και η σύνταξη σχετικών προτάσεων και μελετών μπορούν να ανατεθούν, με απόφαση του Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ., στην  "Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) Μονοπρόσωπη Α.Ε..".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ