Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Σεπ-2022 12:34

  Προς αύξηση οι εισφορές των επαγγελματιών το 2023

  Δουλεύουμε 179 ημέρες αποκλειστικά για να συντηρούμε το κράτος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεν θα "παγώσουν" οι ασφαλιστικές εισφορές το 2023, αν και σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες του Capital.gr εξεταζόταν από την κυβέρνηση ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή να ανασταλεί η αύξησή τους κατά το ποσοστό του πληθωρισμού το 2022, όπως προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος Βρούτση.

  Υπενθυμίζεται πως το 2020 άλλαξε το σύστημα υπολογισμού των εισφορών (καθώς αποσυνδέθηκαν από το εισόδημα) και έμειναν παγωμένες για όλο το διάστημα 2020 -2022 βάσει του ίδιου νόμου.

  Όπως ο  ίδιος ο Υπουργός Εργασίας, κος Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις την περασμένη Κυριακή αναφερόμενος σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξει "πάγωμα" της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες,  ξεκαθάρισε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα "παγώσουν" γι' αυτές τις κατηγορίες των ασφαλισμένων και σημείωσε: "Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον νόμο Κατρούγκαλου, τσάκισε τους αυτοαπασχολούμενους. Η κυβέρνησή μας άλλαξε άρδην το σύστημα αυτό υπέρ των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Πλέον, ο μισθωτός που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό δίνει σε εισφορές στον ΕΦΚΑ 20% περισσότερο από ό,τι δίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αν παγώσουμε τις εισφορές, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πάρουν υψηλές συντάξεις, διότι για να πάρεις σύνταξη πρέπει να καταβάλεις προηγουμένως εισφορές. Δεν μπορεί ο εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό να δίνει υψηλότερες εισφορές από ό,τι δίνει ένας γιατρός, ένας δικηγόρος και ένας μηχανικός. Μπορεί να διανύουμε το τελευταίο έτος πριν από τις εκλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε υπεύθυνοι".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ