Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Σεπ-2022 13:54

  Επαφές Αδ. Γεωργιάδη στο Βερολίνο για προσέλκυση νέων γερμανικών επενδύσεων

  Επαφές Αδ. Γεωργιάδη στο Βερολίνο για προσέλκυση νέων γερμανικών επενδύσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους εκπροσώπους φορέων της γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και με ανώτατα στελέχη ισχυρών γερμανικών ομίλων θα έχει, από σήμερα και έως και την Τετάρτη, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής του στο Βερολίνο, την οποία οργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο.

  Σκοπός της επίσκεψης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι να διευρύνει τα πεδία επενδυτικών και εμπορικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας σε τομείς, όπως η ενεργειακή αγορά και ειδικότερα, το πράσινο υδρογόνο, οι ΑΠΕ και παραγωγή μπαταριών, ο μεταλλουργικός κλάδος, οι νέες τεχνολογίες και η διαχείριση απορριμμάτων.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός, συνοδευόμενος από την Πρέσβυ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο, Μάρα Μαρινάκη, από τον Πρεσβευτή-Σύμβουλο της Ελληνικής Πρεσβείας, κωάννη Ιωαννίδη, καθώς και από Μέλη του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, καταρχήν θα συναντηθεί με τον Dr. Volker Treier, Επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK).

  Εν συνεχεία, ο κ. Γεωργιάδης θα συναντηθεί με τον Wolfgang Niedermark, Μέλος του Executive Board του BDI (Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων), καθώς και με Προέδρους και CEOs πολυάριθμων γερμανικών ομίλων, με ισχυρή θέση στις προαναφερόμενες αγορές.

  Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο ο Yπουργός θα συμμετάσχει ως ομιλητής στο European Economic Conference, ενώ θα συναντηθεί και με επίλεκτους ομογενειακούς παράγοντες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ