Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Σεπ-2022 11:08

  Εκδήλωση "Συνεργασία φορέων για την υποστήριξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας"

  Εκδήλωση "Συνεργασία φορέων για την υποστήριξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εκδήλωση με θέμα "Συνεργασία φορέων για την υποστήριξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας" πραγματοποιήθηκε, στις 11 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με τη συμμετοχή 10 επιλεγμένων ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων ταχείας ανάπτυξης.

  Η εκδήλωση εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Έργο GAZELLE - orGAniZing accELaration for high-potential innovative SMEs, του προγράμματος INTERREG Balkan - Mediterranean 2014-2020, και διοργανώθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), συντονιστή εταίρο του έργου και την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), αρμόδιος εθνικός φορέας, για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση ελληνικών εξαγωγών.

  Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κ. Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Ιωάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών & Πρόεδρος ΔΣ της Enterprise Greece, και η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Προεδρεύουσα και Α΄ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

  Ως ομιλητής ο κ. Χάρης Λαμπρόπουλος, Εκλεγμένο Μέλος ΔΣ του ΕΒΕΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη και την ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

  Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης, δέκα (10) επιλεγμένες ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις ταχείας ανάπτυξης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα στο κοινό της εκδήλωσης (pitching session), που αποτελούνταν από  επενδυτές από την Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την τιμώμενη χώρα της 86ης ΔΕΘ, καθώς και από εκπροσώπους δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ