Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Σεπ-2022 07:35

  Πλειστηριασμοί: Δεύτερη ευκαιρία για το οικόπεδο-φιλέτο στην παραλιακή και το κατάστημα στη Γλυφάδα

  Πλειστηριασμοί: Δεύτερη ευκαιρία για το οικόπεδο-φιλέτο στην παραλιακή και το κατάστημα στη Γλυφάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

  Την επανεμφάνισή του στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έκανε το οικόπεδο-φιλέτο στην Γλυφάδα, το οποίο ανήκε στην εταιρεία Μ. Παπαθάνος Κατασκευαστική και βρίσκεται επί της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος. Αν και η περιπέτεια των πλειστηριασμών για το συγκεκριμένο ακίνητο έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής. 

  Παρά την προνομιακή του θέση, η υψηλή τιμή εκκίνησης έχει όλο αυτό το διάστημα λειτουργήσει μάλλον αποτρεπτικά για τους εν δυνάμει πλειοδότες. Στις 11 Νοεμβρίου, λοιπόν, είναι προγραμματισμένο να γίνει μια νέα προσπάθεια εκποίησης, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει "πέσει" στα 5,798 εκατ. ευρώ. 

  Η τιμή εκκίνησης και η περιοχή 

  Θυμίζουμε ότι στην πρώτη απόπειρα να εκποιηθεί το 2020, η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στο ποσό των 8,312 εκατ. ευρώ ύστερα από αίτημα αποκοπής που είχε κατατεθεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο αποφάσισε τη διόρθωση προς τα πάνω στα 8,312 εκατ. ευρώ της τιμής από το ποσό των 4,080 εκατ. ευρώ που είχε εκτιμηθεί στην αρχική κατασχετήρια έκθεση. 

  Ωστόσο, στον προσεχή πλειστηριασμό έχει μειωθεί, όπως αναφέρθηκε, στα 5,798 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα οικόπεδο, το οποίο είναι αδόμητο και εκτείνεται σε μια επιφάνεια 2.314 τ.μ., ενώ διαθέτει πρόσοψη στα νοτιοδυτικά στη λεωφόρο Ποσειδώνος και στα βορειοδυτικά στην οδό Ιατρού Λιούγκα στον αριθμό 6. 

  Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στο ρεύμα προς Πειραιά, σε απόσταση 200 μέτρων περίπου από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου εντοπίζεται σε μια περιοχή κυρίως οικιστική, η οποία παρουσιάζει μέση πυκνότητα δόμησης και έχει γενικά πολύ καλή ρυμοτομία.

  Το ισόγειο κατάστημα στο κέντρο της Γλυφάδας

  Αυτό, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό σφυρί που θα χτυπήσει την ίδια μέρα για ακίνητο της εταιρείας Μ. Παπαθάνος, καθώς θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπο και ένα κατάστημα, το οποίο επίσης εντοπίζεται στην περιοχή της Γλυφάδας και πιο συγκεκριμένα επί των οδών Λαοδίκης 28-30 και Βασ. Γεωργίου Β. Ειδικότερα, ο πλειστηριασμός αφορά σε ένα ισόγειο κατάστημα επιφάνειας 101 τ.μ., το οποίο αναπτύσσεται σε ένα επαγγελματικό κτίριο, το οποίο περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα στο ισόγειο και γραφειακούς χώρους στους ορόφους, ενώ η κατασκευή του εκτιμάται ότι συντελέστηκε μεταξύ των ετών 1999-2001.

  Στο κατάστημα ανήκει κατά αποκλειστική χρήση μια θέση στάθμευσης στον ακάλυπτο, επιφάνειας 32,70 τ.μ. η οποία έχει ανεξάρτητη είσοδο από την οδό Λαοδίκης καθώς και ακάλυπτος χώρος οικοπέδου επιφάνειας 32,80 τ.μ. 

  Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το τμήμα του ακαλύπτου χώρου αποκλειστικής χρήσης του καταστήματος έχει κλεισθεί και λειτουργεί ως συνεχόμενος χώρος του καταστήματος. Επιπρόσθετα, έχει διαμορφωθεί πατάρι επιφάνειας 64,94 τ.μ. που συνδέεται με εσωτερική σκάλα με τον επαγγελματικό χώρο του ισογείου. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 1,143 εκατ. ευρώ, ενώ τον πλειστηριασμό επισπεύδει η Τράπεζα Πειραιώς. 

  Στα θετικά του ακινήτου συγκαταλέγεται, όπως σημειώνεται στην έκθεση εκτίμησης, η περιοχή στην οποία εντοπίζεται, καθώς βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του κεντρικού εμπορικού πυρήνα της Γλυφάδας, σε απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων από τις πλατείες Ζησιμοπούλου και Νυμφών. Η άμεση περιοχή του καταστήματος αποτελεί την κεντρική ζώνη χώρων εστίασης–υγειονομικού ενδιαφέροντος της Γλυφάδας, η οποία συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών σε καθημερινή βάση. 

  Τέλος, παρουσιάζει υψηλή πυκνότητα δόμησης, έχει γενικά καλή ρυμοτομία αλλά και έντονο πρόβλημα εύρεσης θέσεων στάθμευσης στον δρόμο, το οποίο επιδεινώνεται κατά τις εργάσιμες ώρες των καταστημάτων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ