Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Ιουλ-2022 13:16

  Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επικαιροποίησε και συμπλήρωσε τις κατευθυντήριες γραμμές, ανακοινώσεων και των εντύπων της

  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στις αγορές κατασκευής δικτύων υποδομής φυσικού αερίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε επικαιροποίηση και συμπλήρωση των κατευθυντηρίων γραμμών, ανακοινώσεων και των εντύπων της προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι παρούσες κατευθυντήριες γραμμές, ανακοινώσεις και έντυπα (καταγγελιών, συγκεντρώσεων, δεσμεύσεων, χαρακτηρισμός απορρήτων) αντικαθιστούν τα προηγούμενα που θεσπίστηκαν πριν την τελευταία τροποποίηση του ν. 3959/2011. 

  Επίσης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις του ν. 3959/2011, ομόφωνα αποφάσισε, κατόπιν διενέργειας δημόσιας διαβούλευσης, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 5 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, για την έκδοση απόφασης σχετικά με τον καθορισμό των κριτηρίων και προϋποθέσεων υπό τις οποίες εκδίδεται η επιστολή μη ανάληψης δράσης, της παρ. 1 του άρθρου 37Α του ν. 3959/2011 και των λοιπών σχετικών θεμάτων εφαρμογής της εν λόγω διάταξης. 

  Για τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, ανακοινώσεις και έντυπα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στο μενού "Νομοθεσία" και "Νομοθεσία - Ανακοινώσεις".

  Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού προγραμματίζει να δημοσιεύσει κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με την εφαρμογή του νέου άρθρου 1Α "Πρόσκληση σε απαγορευμένη σύμπραξη και ανακοίνωση μελλοντικών προθέσεων τιμολόγησης προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ ανταγωνιστών" του ν. 3959/2011, τον Σεπτέμβριο του 2022.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ