Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Ιουλ-2022 12:02

  Με 3 ταχύτητες οι συντάξεις παράλληλης ασφάλισης

  Με 3 ταχύτητες οι συντάξεις παράλληλης ασφάλισης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Με ταχείς ρυθμούς "τρέχει” η διαδικασία έκδοσης των συντάξεως παράλληλης ασφάλισης μετά τη λειτουργία του κατάλληλου λογισμικού στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ στα τέλη του περασμένου μήνα.

  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Capital.gr από αρμόδια στελέχη των Tαμείων η διαδικασία αυτή, θα προχωρήσει με 3 "ταχύτητες”.

  Με την πρώτη ταχύτητα θα "τρέξουν” οι αιτήσεις παράλληλης ή ακόμα και διαδοχικής ασφάλισης όσων ασφαλισμένων δεν είχε αποδοθεί καμία σύνταξη (σε αντίθεση με άλλους συνταξιούχους με παράλληλη σύνταξη οι οποίοι έχουν λάβει την πρώτη σύνταξη από το βασικό τους Tαμείο) έως και τα τέλη Ιουνίου. Οι συνταξιούχοι αυτοί θα πληρωθούν τις συντάξεις τους, μαζί και τα αναδρομικά τους στα τέλη του τρέχοντος μηνός.

  Με τη δεύτερη ταχύτητα θα "τρέξουν” οι συντάξεις οι οποίες κατατίθενται από την 1η Ιουλίου 2022 και έπειτα. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο e-ΕΦΚΑ με το νέο αυτό λογισμικό ξεκινούν σε πρώτη φάση να υπολογίζονται οι νέες συντάξεις διαδοχικής και παράλληλης ασφάλισης που εκδίδονται από τώρα και εξής. Αυτό σημαίνει πως όσοι αιτούνται παράλληλη ή διαδοχική σύνταξη μετά την 1η Ιουλίου δεν θα περιμένουν τη σειρά τους για εκκαθάριση, αφού εκκαθαριστούν πρώτα όλες οι προηγούμενες αιτήσεις αρχής γενομένης από εκείνες που κατατέθηκαν από τις 13 Μαΐου 2016. Αντίθετα, θα δοθεί δοθεί προτεραιότητα σε αυτές.

  Με την τρίτη ταχύτητα θα "τρέξουν”, εντός του τρέχοντος μηνός, όπως προβλέπει η ίδια ανακοίνωση του e- ΕΦΚΑ, και οι παλιότερες αιτήσεις, δηλαδή οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν μεταξύ 13 Μαΐου 2016 - 30 Ιουνίου 2022. Εκείνοι που έχουν αιτηθεί τις συντάξεις παράλληλης ασφάλισης για το παραπάνω χρονικό διάστημα έχουν λάβει την πρώτη σύνταξη από το βασικό ταμείο ασφάλισης κατά το προηγούμενο διάστημα.

  Σύμφωνα με τον e- ΕΦΚΑ  η απόδοση των αντίστοιχων αυξήσεων (δηλαδή προσαυξήσεων στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις από το πρώτο βασικό Ταμείο τους και αναδρομικών στους δικαιούχους) θα ολοκληρωθεί εντός 5μήνου, δηλαδή έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2022. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ