Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Μαϊ-2022 11:53

  Θ. Σκυλακάκης: Στις 14-15 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος

  ΡΑΕ: Οι τιμές ρεύματος στην Ελλάδα βρίσκονται στον μέσο όρο της Ευρώπης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις 14 με 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα όπου θα μπορούν οι πολίτες, που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή του 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί από την 1η Δεκεμβρίου έως 31 Μαΐου 2022.

  Αυτό έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3, αφού το βράδυ της Τρίτης κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με τη σχετική ρύθμιση.

  Όσον αφορά την άνοδο των επιτοκίων ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι "δεν μας ανησυχεί από δημοσιονομικής πλευράς. Η επιρροή της τρέχουσας κατάστασης των επιτοκίων είναι μικρή σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική επίπτωση. Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους μας είναι σε σταθερά επιτόκια. Η άνοδος των επιτοκίων βοηθάει να αποκατασταθεί η ισορροπία δολαρίου – ευρώ, η οποία επηρεάζει την ακρίβεια και το ΑΕΠ". 

  Ο κ. Σκυλακάκης πρόσθεσε ότι πληρώνουμε πολύ ακριβότερα τα καύσιμα όταν έχουμε χαμηλά επιτόκια σε σχέση με το δολάριο. 

  Η οικονομία είναι πολύ πιο σύνθετο περιβάλλον και "πρέπει να κρατά κανείς μια γραμμή ισορροπίας", σημείωσε ο ίδιος. 

  Όσον αφορά την έκθεση της Κομισιόν και την πρόβλεψη ότι η χώρα μας θα χρειαστεί οπωσδήποτε συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι "αυτό που καταγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ότι τα χρήματα που έχουμε βάλει για το έλλειμμα δεν έχουν ακόμη περιληφθεί στον προϋπολογισμό. Τα χρήματα πηγαίνουν στο ρεύμα. Αν πάει καλύτερα το πράγμα, από πλευράς φυσικού αερίου, είναι πιθανό να υπάρξει κάποιος δημοσιονομικός πόρος. Και σε καμία περίπτωση, μην συνδέουμε την έκθεση της Κομισιόν με επιπλέον μέτρα". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ