Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Μαϊ-2022 23:40

  1ο Πολιτιστικό - Επιχειρηματικό Φόρουμ Ινδίας- Ελλάδας: Στόχος να ξεπεράσει το διμερές εμπόριο το €1 δισ. το 2022

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Πρώτο Πολιτιστικό – Επιχειρηματικό Φόρουμ Ινδίας- Ελλάδας 1st Alexander The Great Forum θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Ιουλίου στο Νέο Δελχί και θέτει ως στόχο τη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και τη διεύρυνση  επιχειρηματικών και οικονομικών οριζόντων.

  Σε συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία του Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Οικονομίας, η διοργάνωση του Πρώτου Πολιτιστικού - Επιχειρηματικού Φόρουμ Ινδίας- Ελλάδας 1st Alexander The Great Forum στο Νέο Δελχί στις 4-5 Ιουλίου 2022.

  Σύμφωνα με τους ομιλητές, κεντρικός στόχος του Φόρουμ είναι η σύσφιξη των πολιτιστικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.  Στην παρουσίαση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ινδίας κύριος Nirmesh Kumar, αλλά και ο κύριος Μιχάλης Δεμέστιχας εκ μέρους του ΥΠΑΑΠΕΔ. 

  Συμβολικά για αυτό το σκοπό επιλέχθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος ως η εμβληματική ιστορική προσωπικότητα που ένωσε τους δύο πολιτισμούς εδώ και περίπου τρεις χιλιετίες. Δηλωμένος στόχος των δύο χωρών για το 2022 είναι να ξεπεράσει το διμερές εμπόριο το 1 δις ευρώ, αλλά και η διεύρυνση των επιχειρηματικών, οικονομικών και πολιτιστικών οριζόντων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία και όχι μόνο. 

  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνο-ινδικού Επιμελητηρίου, Άγγελο Τσαβδάρη, το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρξουν, τις εταιρείες και τους κλάδους που θα δηλώσουν συμμετοχή σε διάφορους τομείς.

  "Όλα εξαρτώνται από το τι θέλουμε να κάνουμε στην Ινδία. Από το είδος των συμφωνιών που θέλουμε να πετύχουμε", σημείωσε και υπογράμμισε πως οι Ινδοί είναι ενθουσιώδεις στις νέες προτάσεις, αλλά χρειάζεται προσπάθεια για να κρατηθεί "ζωντανό" το ενδιαφέρον των συνεργασιών". Να σημειωθεί, πως από κυβερνητικής πλευράς, η πρωτοβουλία αυτή έχει την υποστήριξη όλων των αρμόδιων υπουργείων, όπως το Εξωτερικών, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αλλά και όσων ασχολούνται εν γένει με την επιχειρηματικότητα. 

  Από την πλευρά του ο Υπεύθυνος Επενδύσεων του Ελληνο-ινδικού Επιμελητηρίου κύριος Βασίλης Στεφάτος, τόνισε τη σημασία που έχει σήμερα η διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με την Ινδία, δεδομένων των ευρύτερων διεθνών εξελίξεων. "Θα αντιμετωπίσουμε εκάστη ελληνική εταιρεία ως συνεργάτη", σημείωσε. Συμπλήρωσε πως κάθε εταιρεία θα έχει ξεχωριστή διαχείριση, ανάλογα με τους στόχους που έχει θέσει σε σχέση με την αγορά της Ινδίας που αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κόσμο, με μικρή εξάρτηση από τις εξαγωγές και ισχυρή εσωτερική κατανάλωση, λόγω του πληθυσμού της (1,3 δις). 

  Στην παρουσίαση έστειλε και χαιρετισμό με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο Γενικός Γραμματέας των Επιμελητηρίων στην Ινδία, όπου επισήμανε τις μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας και απηύθυνε κάλεσμα για τη συμμετοχή στο Φόρουμ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ