Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Απρ-2022 22:52

  Στη Βουλή ο συμπληρωματικός Προϋπολογισμός δαπανών ύψους 2,6 δισ. ευρώ

  Στη Βουλή ο συμπληρωματικός Προϋπολογισμός δαπανών ύψους 2,6 δισ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Τάσου Δασόπουλου 

  Στα 2,6 δισ. ευρώ φτάνει ο συμπληρωματικός Προϋπολογισμός για τις δαπάνες που κατέθεσε στη Βουλή αργά το βράδυ της Παρασκευής το Υπουργείο Οικονομικών. 

  Συγκεκριμένα, με την τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται η επέκταση κατά 2 δισ. ευρώ του Προϋπολογισμού Γενικών Κρατικών Δαπανών που διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών. Επιπλέον επεκτείνονται κατά 600 εκατ. ευρώ και οι πιστώσεις του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων.

  Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας εξηγείται περαιτέρω ότι ο συμπληρωματικός Προϋπολογισμός προωθείται στο πλαίσιο των μέτρων, τα οποία λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και εκτάκτων αναγκών, που ανέκυψαν λόγω της ενεργειακής κρίσης και της συνεπακόλουθης αύξησης των τιμών των αγαθών, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων δυσμενών γεωπολιτικών εξελίξεων. 

  Ειδικότερα, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, οικονομικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις για καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια και στοχεύουν στη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, επαγγελματικών ομάδων -όπως οι εκμεταλλευτές και οδηγοί ταξί- επιχειρήσεων, καθώς και στην ενίσχυση του αγροτικού τομέα, μέσω της υλοποίησης δράσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

  Επίσης, καλύπτονται οι αυξημένες δαπάνες ενέργειας και καυσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ