Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Απρ-2022 13:42

  Γ. Δημητριάδης (Υπερταμείο): Στο στρατηγικό μας σχέδιο να εξελιχθούμε σε ένα δημόσιο επενδυτικό ταμείο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εξαιρετική ευκαιρία για επαφές με εκπροσώπους των μεγάλων διεθνών επενδυτικών ταμείων τα οποία διαχειρίζονται τρισεκατομμύρια ευρώ αποτελεί το συνέδριο των Δελφών εκτιμά ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), όπως ανέφερε μιλώντας στην κάμερα του Capital.gr. 

  "Το συνέδριο των Δελφών είναι μια εξαιρετική ευκαιρία καθώς έχουμε ως προσκεκλημένους σε ένα πάνελ -στο οποίο θα είμαστε μαζί τους ως Υπερταμείο- τους επικεφαλής των δυο συνδέσμων που έχουν τα διεθνή επενδυτικά ταμεία, τα πολύ μεγάλα ταμεία, όπως της Σιγκαπούρης, της Νορβηγίας της Γαλλίας-όλων των μεγάλων παικτών των τρισεκατομμύριων-, εκπρόσωποι των οποίων έρχονται εδώ για να κάνουμε μια συζήτηση. 

  Αυτή η συζήτηση θα μας βοηθήσει ως Υπερταμείο να γίνουμε καλύτεροι, ακολουθώντας καλύτερες πρακτικές αλλά και για να δούμε με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε τους μεγάλους σοβαρούς θεσμικούς επενδυτές και επενδυτές όπως και η Pimco (που είναι στο πάνελ) καθώς και άλλα αντίστοιχα funds, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία. Να έρθουν επομένως και να χρησιμοποιήσουμε το Υπερταμείο σαν ένα όχημα, να τους προσελκύσουμε, να δείξουμε τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και να μπορέσουμε να έχουμε κι εδώ επενδύσεις, τόσο στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου του Υπερταμείου αλλά και γενικότερα στην ελληνική οικονομία. 

  Είναι στο στρατηγικό μας σχέδιο να εξελιχθούμε σε ένα δημόσιο επενδυτικό ταμείο, όπως είναι τα διεθνή. Μετέχουμε στους συνδέσμους που είναι και τα άλλα μεγάλα δημόσια επενδυτικά ταμεία ώστε να πάρουμε καλές πρακτικές, να χτίσουμε αυτό που μπορούμε, έτσι ώστε να είμαστε ένας μηχανισμός όπου ένα κομμάτι δεν θα πηγαίνει απλά απέναντι στο χρέος αλλά αυτά τα λεφτά να έχουμε τη δυνατότητα να μείνουν εδώ για να επενδυθούν στην ελληνική οικονομία. Και μέσα από αυτό να προσελκύσουμε και τα άλλα μεγάλα επενδυτικά funds που υπάρχουν, τα ιδιωτικά, έτσι ώστε να έχουμε ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην ελληνική οικονομία. Οπότε αυτό προσπαθούμε να κάνουμε." 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ