Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Απρ-2022 14:36

  Κομισιόν: Η Ελλάδα παράδειγμα στην προώθηση μεταρρυθμίσεων

  Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Τάσου Δασόπουλου 

  Η Ελλάδα είναι παράδειγμα στο τομέα των μεταρρυθμίσεων εντός της ΕΕ Μαζί έχουμε ολοκληρώσει πάνω από 200 δύσκολα και σύνθετα project με τελευταίο την προετοιμασία των έργων του RRF.

  Αυτό τόνισε σήμερα ο Mario Nava, Γενικός Διευθυντής της ΓΔ Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν, μιλώντας σε πάνελ με το υπουργό οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα από το οικονομικό φόρουμ των Δελφών για το θέμα της προώθησης μεταρρυθμίσεων.

  Ο ξένος τεχνοκράτης επεσήμανε με έμφαση την αφοσίωση της Κυβέρνησης και των υπουργών της στην προώθηση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων για την οικονομία αναφέροντας ως παράδειγμα το νόμο για την εξωδικαστική διευθέτηση οφειλών και την παροχή δεύτερη ευκαιρίας ο οποίος όπως τόνισε αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την οριστική εξυγίανση των τραπεζών, αναφερόμενος στην τρέχουσα περίοδο αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην τεχνική βοήθεια προς την Ελλάδα στο έργο για την Ανάπτυξη της Στρατηγικής για την Κεφαλαιαγορά. Οι κεφαλαιαγορές πρέπει να τοποθετηθούν στο επίκεντρο των προσπαθειών, ούτως ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη της Ελλάδας.

  Ο υπουργός Οικονομικών με την σειρά τόνισε ότι μέσα από την προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις το οικονομικό επιτελείο στοχεύει σε ένα σύγχρονο και δυναμικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, που εδράζεται στην υλοποίηση συνετής δημοσιονομικής πολιτικής μέσω της μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και στην προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση μακροχρόνιων στρεβλώσεων της ελληνικής οικονομίας, τη διεύρυνση της παραγωγικής της βάσης και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

  "Οι συνολικά 5 πυλώνες της μεταρρυθμιστικής μας ατζέντας συνέβαλαν καθοριστικά στην επίτευξη ισχυρής ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης, στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής", κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας .

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ