Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 02-Απρ-2022 21:18

  Α. Σκέρτσος: Μείωση ανεργίας παρά τις αντιξοότητες

  Α. Σκέρτσος: Μείωση ανεργίας παρά τις αντιξοότητες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πιο ασφαλής δρόμος για μια πιο δίκαιη κοινωνία με περισσότερη ελευθερία, αξιοπρέπεια, συνοχή και ευκαιρίες για όλους, είναι η εργασία.

  Μόνο η οικονομική πολιτική που καταφέρνει να προσθέσει νέες και καλύτερες δουλειές στην οικονομία μπορεί να λογίζεται ως αποτελεσματική και δίκαιη πολιτική που χειραφετεί και ενδυναμώνει τους πολίτες.

  Σύμφωνα, λοιπόν, με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2022, η ανεργία μειώθηκε μέσα σε 32 μήνες κατά 5,3%, από 17,2% σε 11,9%.

  Αυτό σημαίνει ότι χάρη στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν από το 2019 έως σήμερα σε οικονομία και κράτος -και παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες που προκάλεσαν οι πανδημικοί περιορισμοί, η διεθνής ενεργειακή κρίση, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η επακόλουθη αναστάτωση στις αγορές- η ελληνική οικονομία κατάφερε να  δημιουργήσει μέσα σε 2,5 χρόνια, 249.000 νέες θέσεις εργασίας!

  Αυτές οι θέσεις εργασίας αφορούν 250.000 συμπολίτες μας που κατάφεραν να βγουν από το φάσμα της ανεργίας για να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή.

  Ενώ ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η αύξηση της απασχόλησης αφορά στις γυναίκες και τους νέους που παραδοσιακά αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες να βρουν δουλειά στη χώρα μας.

  Φυσικά καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει ήσυχη ή να δηλώνει ικανοποιημένη με -ακόμη- διψήφια ποσοστά ανεργίας ή με τόσο χαμηλούς μισθούς. Στόχος μας δεν πρέπει να είναι να δημιουργήσουμε μόνο περισσότερες αλλά και καλύτερα αμοιβόμενες δουλειές.

  Γι’ αυτό και είναι ελπιδοφόρο τόσο ότι τον τελευταίο χρόνο η ανεργία σημειώνει στη χώρα μας την ταχύτερη αποκλιμάκωση σε όλη την Ευρώπη, όσο και ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί τον επόμενο μήνα για δεύτερη φορά εντός του 2022 προσφέροντας ένα πιο αξιοπρεπές εισόδημα στους πιο ευάλωτους εργαζόμενους.

  Εδώ αναλυτικά τα στοιχεία της Eurostat:

  Ιούνιος 2019

  805.000 άνεργοι

  76.000 άνεργοι νέοι κάτω των 25 ετών

  Ανεργία γυναικών 20,9%

  Φεβρουάριος 2022

  556.000 άνεργοι

  63.000 άνεργοι νέοι κάτω των 25 ετών

  Ανεργία γυναικών 15,9%

  sfsfsf

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ