Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 26-Μαρ-2022 08:00

  "Παράθυρο" για νέα παράταση της "Συν-Εργασίας"

  "Παράθυρο" για νέα παράταση της "Συν-Εργασίας"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Tου Δημήτρη Κατσαγάνη
   

  Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο παράταση του μηχανισμού "Συν-Εργασίας” για τις επιχειρήσεις που είχαν μείωση τζίρου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, αν και ο αρχικός κυβερνητικός σχεδιασμός προέβλεπε πως ο τρέχον μήνας θα ήταν ο τελευταίος κατά τον οποίο θα "έτρεχε” το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς κύκλοι της αγοράς υπόκεινται τις συνέπειες της επιδείνωσης της ενεργειακής κρίσης, τάσσονται υπέρ μίας νέας παράτασης και έτσι στο οικονομικό επιτελείο δεν έχει αποκλείσει η περίπτωση αυτή.

  Σημειώνεται πως την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 καταβλήθηκε το ποσό των 8,3 εκατ. ευρώ για 33.139 πληρωμές δικαιούχων, οι οποίοι ήταν ενταγμένοι στο μηχανισμό "Συν-Εργασία” για το μήνα Φεβρουαρίου.

  Αυτό σημαίνει, σημείωνουν στελέχη της αγοράς, πως το δημοσιονομικό κόστος δεν είναι "απαγορευτικό”, ενώ μία σημαντική μερίδα εργαζομένων, μαζί και οι επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται, στηρίζονται.

  Τονίζεται πως το πλήθος των εργαζομένων που είναι ενταγμένο στη "Συν-Εργασία” είναι πάνω-κάτω το ίδιο εδώ και πολλούς μήνες.

  Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω πρόγραμμα βρίσκεται σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2020 προκειμένου να στηρίξει εργοδότες και εργαζομένους που εθίγησαν από την κορονο-κρίση (είτε ανήκαν σε πληττόμενους ΚΑΔ, είτε όχι) και είναι το μόνο το οποίο δεν έπαψε έκτοτε ποτέ να ισχύει. Έτσι ενώ οι αναστολές συμβάσεων, η επιδότηση εισφορών σε τουριστικές επιχειρήσεις κλπ. έχουν πλέον σταματήσει αλλά επίσης είχαν διακοπεί σε κάποια ενδιάμεσα διαστήματα κατά την περίοδο 2020-2021 ο μηχανισμός "Συν-Εργασία” έχει κλείσει 21 μήνες συνεχούς ισχύος.

  Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα επιδότησης του 100% εισφορών αφορά αποκλειστικά τις νέες προσλήψεις και όχι τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, όπως ισχύσει με τη "Συν-Εργασία”. Το ίδιο ισχύει και για το "πρώτο ένσημο”, δηλαδή το πρόγραμμα επιδότησης 1200 ευρώ για την πρόσληψη ανέργων χωρίς προϋπηρεσία.

  Αυτό σημαίνει πως η "Συν-Εργασία” δεν είναι το μόνο εναπομείναν μέτρο στήριξης της περιόδου της πανδημίας, αλλά και το μόνο που αφορά υφιστάμενες και όχι νέες θέσεις απασχόληση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ