Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Δεκ-2021 15:56

  ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 2,3% η ανάπτυξη του ΑΕΠ το γ' τρίμηνο

  ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 2,3% η ανάπτυξη του ΑΕΠ το γ' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ επιβράδυνε το γ' τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο, αν και ο ρυθμός της ανάπτυξης ήταν τελικά καλύτερος απ' ο,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, κάτι που βάζει την οικονομία σε καλό δρόμο να καταγράψει φέτος τις καλύτερες επιδόσεις από το 1984.

  Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετησιοποιημένο ρυθμό 2,3%, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου στο πλαίσιο της τελευταίας μέτρησης της ανάπτυξης για το γ' τρίμηνο. Το β' τρίμηνο η οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 6,7%.

  Η προηγούμενη μέτρηση για το γ' τρίμηνο ήταν για ανάπτυξη 2,1%. Αν και ανοδικά αναθεωρημένη, η τελευταία μέτρηση είναι η χαμηλότερη από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, όταν η οικονομία γνώρισε μια ιστορική συρρίκνωση λόγω των αυστηρών μέτρων περιορισμού και των lockdowns που επιβλήθηκαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας. 

  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Reuters τοποθετούσαν τον ρυθμό ανάπτυξης στο 2,1% για το γ' τρίμηνο. 

  Για το σύνολο του έτους οι αναλυτές τοποθετούν την ανάπτυξη στο 5,6% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, κάτι που θα αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το 1984. Το 2020 η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,4%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ