Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Δεκ-2021 16:39

  Ν. Παπαθανάσης: Το 2022 και το 2023 θα είναι πολύ καλές χρονιές

  Παπαθανάσης 24.06.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται πολύ ψηλά στην ανάπτυξη. Αυτό δεν είναι τυχαίο, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και θεωρούμε ότι το 2022 και το 2023 θα είναι πολύ καλές χρονιές. Τα εργαλεία είναι εδώ, η χρηματοδότηση είναι εδώ και πιστεύω ότι Ελλάδα θα πάει πάρα πολύ καλά και θα είναι στις πρώτες θέσεις και αυτό θα στηρίξουμε μέχρι τέλους".

  Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου.

  Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι επενδύσεις όπως αυτή της Pfizer, έχουν μεγάλη σημασία, διότι όταν αθροίζονται πολλές τότε υπάρχουν πολλαπλασιαστικά αποτέλεσμα. Ως αποτέλεσμα της αύξησης των επενδύσεων υπογράμμισε μερικές διαπιστώσεις όπως:

  ·Για κάθε 1 ευρώ επένδυσης, επιστρέφουν στο ΑΕΠ της χώρας 2,18 ευρώ.

  ·Με βάση τα δεδομένα, δημιουργούνται από τις νέες επενδύσεις χιλιάδες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των θέσεων εργασίας είναι από Έλληνες που έφυγαν λόγω της κρίσης.

  ·Οι μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις δεν δημιουργούν μόνο κίνηση αξίας ή εργασίας, αλλά διαμορφώνουν το γενικότερο επενδυτικό κλίμα κι αυτό δημιουργεί την εικόνα της χώρας διεθνώς.

  Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης, από την αρχή, ήταν στη χώρα μας ο επενδυτής να εμπιστεύεται το κράτος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε τρία αναπτυξιακά εργαλεία που έχουν στόχο, πολύ γρήγορα, να πολλαπλασιάσουν τις επενδύσεις. Όπως είπε:

  ·  Στις στρατηγικές επενδύσεις δίνεται προτεραιότητα στην άρση κάποιων γραφειοκρατικών εμποδίων στη διαδικασία ελέγχων απαγωγών.

  ·  Επίσης, προχωράει και το νομοθετικό πλαίσιο για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση που ψηφίζεται αύριο.

  ·  Και έρχεται την επόμενη εβδομάδα και ο αναπτυξιακός νόμος.

  Όλα αυτά, πρόσθεσε ο ίδιος, "μαζί με το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης θα δώσουν τον πολλαπλασιαστή που θέλουμε".

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ