Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Νοε-2021 13:06

  Χρ. Δήμας: Περισσότερα από 640 κοινά ερευνητικά έργα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας

  Ελλαδα Γερμανια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περισσότερα από 640 κοινά ερευνητικά έργα, μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας έχουν υλοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, στο πλαίσιο συνεργασιών, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας στο 2ο Φόρουμ Καινοτομίας "Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις", που διοργανώνει το Ελληνογερμανικο Επιμελητήριο.

  Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός σημείωσε τα εξής: "Η διμερής συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας στην έρευνα και την καινοτομία, που ξεκινάει από το 1978, αποτελεί παράδειγμα εξαιρετικής συνεργασίας.

  Ήδη οι συνέργειες που αναπτύσσονται ανάμεσα στην επιστημονική, την ερευνητική κοινότητα αλλά και τις επιχειρήσεις των δύο χωρών αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα, έχοντας υλοποιήσει πάνω από 640 κοινά ερευνητικά έργα.

  Το προηγούμενο διάστημα, με τον Γερμανό ομόλογο μου Thomas Rachel, υπογράψαμε στην Αθήνα την δήλωση προθέσεως για την υλοποίηση του 3ου ελληνογερμανικού προγράμματος έρευνας και καινοτομίας που στόχο έχει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την συνεργασία μας.

  Σήμερα στο 2ο φόρουμ Καινοτομίας 2021 "Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις", που διοργάνωσε το German Hellenic Chamber of Industry and Commerce, μίλησα για την εμβάθυνση της συνεργασίας μας στην έρευνα και την καινοτομία, καθώς και για τις ευκαιρίες και τα εργαλεία που διαθέτει πλέον το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ