Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Νοε-2021 13:46

  ΥΠΑΝ: Οι Πίνακες Κατάταξης συνολικά 160 επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στον Αναπτυξιακό

  Citi: Τα 13 μεγάλα buys στην Ευρώπη, οι ευκαιρίες στις 'βουτιές' και οι εκτιμήσεις για Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Προσωρινούς Πίνακες Κατάταξης συνολικά 160 επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016 ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνέχεια των υπ΄ αριθμ. 56673/20-05-2021 (Β’ 2143) και 56672/20-05-2021(Β΄2142) Αποφάσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, ανακοινώνουμε τους

  Τα εν λόγω επενδυτικά σχέδια υπάγονται στα καθεστώτα "Γενική Επιχειρηματικότητα" και "Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις", σύμφωνα με τα ποσά ενισχύσεων που κατανεμήθηκαν στην Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων για το έτος 2021. 

  Σημειώνεται ότι, η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διήρκησε μόλις 3 μήνες έναντι 24 μηνών που ίσχυε μέχρι πρόσφατα, γεγονός που οφείλεται στις παρεμβάσεις που προωθούμε διαρκώς για την επιτάχυνση των διαδικασιών.  

  Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ξεπερνά τα 302 εκατομμύρια ευρώ και η ενίσχυση με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής ξεπερνά τα 67 εκατομμύρια ευρώ.

  Συγκεκριμένα:
  Στον 7ο κύκλο του καθεστώτος "Γενική Επιχειρηματικότητα" υπάγονται 41 επενδυτικά σχέδια.
  Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 51.318.241,02 € και το συνολικό ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 67.100.590,91€.

  Στον 5ο κύκλο του καθεστώτος "Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις" υπάγονται 119  επενδυτικά σχέδια.
  Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 251.210.348,64€ και δεν απαιτείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής. 

  "Αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αλλά το κυριότερο, μεγάλη επιτυχία για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας ότι στον τελευταίο κύκλο κατάρτισης των προσωρινών πινάκων του Αναπτυξιακού Νόμου καταφέραμε να συντμήσουμε το χρόνο αναμονής από τους 24 στους 3 μήνες", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

  "Με την ταχύτητα που θέλουμε να δώσουμε στις επενδύσεις θα συμβάλουμε καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη βοήθεια του κράτους προς τις επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν το όραμά τους", πρόσθεσε. 

  Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: "Με μεταρρυθμίσεις μειώνουμε όλο και περισσότερο τους χρόνους υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό Νόμο. Με το νέο νομοσχέδιο για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος που επισπεύδει τις διαδικασίες σε ολόκληρη την Επικράτεια και το νέο Αναπτυξιακό Νόμο "Ελλάδα - Ισχυρή Ανάπτυξη", στοχεύουμε στην αξιολόγηση όλων των επενδύσεων προς υπαγωγή εντός 70 ημερών. Συνεχίζουμε τη μάχη για τη μείωση της γραφειοκρατίας, ενισχύοντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα και την αύξηση της απασχόλησης".

  Μπορείτε να βρείτε τους πίνακες κατάταξης αναρτημένους στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων και η έκδοση των οριστικών πινάκων για τα δύο καθεστώτα ενίσχυσης. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ