Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Νοε-2021 11:02

  Ελληνογερμανικό: Έξι πολιτικοί και μια ακαδημαϊκός διεθνούς εμβέλειας στο 2ο Φόρουμ Καινοτομίας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τη συμμετοχή έξι πολιτικών προσώπων πραγματοποιείται στις 24 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", το 2ο Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο "Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

  Κεντρική ομιλήτρια της φετινής διοργάνωσης θα είναι η Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του World Academy of Art and Science, εκλεγμένη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (EAERE) και Συμπρόεδρος του SDSN Europe και SDSN Greece.

  Στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας, θα τοποθετηθούν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς.

  Παραμονή της εκδήλωσης έχει προγραμματιστεί επίσημο δείπνο με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος θα αναφερθεί στο ρόλο της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών για την εύρυθμη  λειτουργία του δημόσιου τομέα και της αγοράς.

  Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας έχουν προγραμματιστεί τρία πάνελ εστιασμένα σε ισάριθμους τομείς της οικονομίας, η ανάπτυξη των οποίων βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην καινοτομία. Ειδικότερα, το πρώτο πάνελ θα έχει τίτλο "Τεχνολογία – Ορίζοντες ανάπτυξης για το επιχειρείν", το δεύτερο "Υγεία – Επένδυση στην τεχνολογία και την πρόληψη" και το τρίτο "Logistics – Στον δρόμο της αυτοματοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης".

  Για πληροφορίες σχετικά με το 2ο Φόρουμ Καινοτομίας, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr ή να επικοινωνεί στο τηλ. 210 64 19 023.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ