Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Νοε-2021 08:02

  Όλες οι προθεσμίες των μέτρων στήριξης πληγέντων πανδημίας και πυρκαγιών

  Όλες οι προθεσμίες των μέτρων στήριξης πληγέντων πανδημίας και πυρκαγιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Το "χάρτη” των προθεσμιών για την υποβολή δηλώσεων ένταξης σε μέτρα στήριξης ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Εργασίας για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία και τις πυρκαγιές.

  Συγκεκριμένα, τη δυνατότητα να υποβάλλουν δηλώσεις για ένταξη στον Μηχανισμό "Συν-Εργασία” θα έχουν επιχειρήσεις-εργοδότες για τους μήνες Νοέμβριο (έως 30 του μηνός) και Οκτώβριο 2021 (έως σήμερα).

  Επιπλέον, για το μήνα Οκτώβριο, επιχειρήσεις σε περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές θα μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις για ένταξη εργαζομένων τους στο μηχανισμό "Συν-Εργασία” (έως 12 Νοεμβρίου) ή για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας τους (έως 10 Νοεμβρίου).

  Εξάλλου, είναι δυνατή (έως τις 20 Νοεμβρίου) η υποβολή συνοδευτικών δικαιολογητικών από τους δικαιούχους οικονομικής ενίσχυσης σινεμά – διανομείς κινηματογραφικών ταινιών.

  Πιο αναλυτικά:

  1. "Συν-Εργασία” για τις επιχειρήσεις με μειωμένο τζίρο

  Στις επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για το Νοέμβριο, δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4 (: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον μηχανισμό, από σήμερα έως 30 Νοεμβρίου.

  Επίσης, είναι δυνατή η διαδικασία των ορθών επαναλήψεων των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό (α’ φάση) καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας.

  Παράλληλα,  παρατείνεται έως σήμερα, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για ένταξη στο μηχανισμό "Συν-Εργασία” (α΄φάση) για τον Οκτώβριο 2021.

  2. "Συν-Εργασία” για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια

  Για τον μήνα Οκτώβριο 2021, δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων ένταξης στο μηχανισμό "Συν-Εργασία” από τις 4 έως τις 12 Νοεμβρίου.

  Για τον Οκτώβριο, επίσης, δίνεται δυνατότητα υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων από επιχειρήσεις σε περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

  Το σύστημα "Εργάνη” είναι θα είναι διαθέσιμο από σήμερα έως και 10 Νοεμβρίου 2021 για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων από επιχειρήσεις εργοδότες -ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας και ανεξαρτήτως αν υπέστησαν υλικές ζημιές ή όχι- που εδρεύουν ή έχουν παράρτημα σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και που ανήκουν στα διοικητικά όρια των Δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου -Λίμνης Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

  Στο έντυπο δήλωσης αναστολών επιλέγουν την σχετική ειδική περίπτωση "Επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021".

  3. Σινεμά και διανομείς κινηματογραφικών ταινιών

  - Στις δικαιούχες επιχειρήσεις οικονομικής ενίσχυσης κινηματογράφων και διανομέων κινηματογραφικών ταινιών οι οποίες δεν έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δίνεται η δυνατότητα να τα υποβάλλουν από σήμερα έως και 20 Νοεμβρίου 2021.

  - Οι δικαιούχες επιχειρήσεις οικονομικής ενίσχυσης κινηματογράφων και διανομέων κινηματογραφικών ταινιών οι οποίες έχουν ήδη υποβάλει ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας με ημερομηνία έκδοσης έως και 31 Αυγούστου 2021, καλούνται να υποβάλλουν από σήμερα έως και 20 Νοεμβρίου επικαιροποιημένο ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας το οποίο να έχει εκδοθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και μετά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ