Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Οκτ-2021 15:41

  Αδ. Γεωργιάδης: H κυβέρνηση προωθεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για νέες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων

  Αδ. Γεωργιάδης: H κυβέρνηση προωθεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για νέες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ανάπτυξη και η προσέλκυση νέων επενδύσεων στην αγορά ακινήτων αποτελούν από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης, δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο συνέδριο της 22ης Prodexpo που διεξάγεται στις 25-26 Οκτωβρίου 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
   
  Στο πλαίσιο αυτό, όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, τόσο το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσο και η κυβέρνηση είναι ανοικτοί σε νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα προταθούν κατά τις εργασίες της 22ης Prodexpo προκειμένου να αμβλυνθούν εμπόδια στην περαιτέρω άνοδο και την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο Υπουργός και στον δημοσιογράφο της Καθημερινής, Δημήτρη Δελεβέγκο, η ελληνική αγορά ακινήτων έχει ήδη παρουσιάσει σημαντική άνοδο κατά τα δύο τελευταία χρόνια και η κυβέρνηση προσδοκά ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.
   
  Το Ελληνικό, η επέκταση του Costa Navarino και άλλες παρόμοιου μεγέθους επενδύσεις που προωθούνται, σε συνδυασμό με νομοθετικές παρεμβάσεις, όπως η Golden Visa, η απαλλαγή του ΦΠΑ και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, έχουν ήδη συμβάλει θετικά και θα συνεχίσουν να επενεργούν στην άνοδο του εγχώριου real estate. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι όλες αυτές οι νομοθετικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τη σημερινή και την προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δείχνει το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη αγορά και την πρόθεση να προχωρήσει και σε άλλα νομοθετήματα που θα την καταστήσει πιο ανταγωνιστική.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ