Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Οκτ-2021 17:16

  Ι. Σμυρλής: Αναγκαία η ενεργότερη συμμετοχή Ελλήνων διασποράς στην προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη

  Ι. Σμυρλής: Αναγκαία η ενεργότερη συμμετοχή Ελλήνων διασποράς στην προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στον ρόλο της Enterprise Greece -ως σημείο αιχμής της δομής της οικονομικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ- που αποτελεί πύλη εισόδου στρατηγικών επενδύσεων και εξωστρέφειας για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, στην ομιλία που απηύθυνε στην 1η Διάσκεψη "The Greeks are back". 

  Στη διάσκεψη, την οποία διοργάνωσε η εταιρεία Public Affairs and Networks στην Αθήνα, συμμετείχαν 50 Έλληνες, ανώτερα στελέχη 40 και πλέον μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών του εξωτερικού. Θέματα τα οποία συζητήθηκαν στην εκδήλωση αφορούσαν προτάσεις βελτίωσης της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού στους τομείς των Πράσινων Επενδύσεων, του Φορολογικού Πλαισίου, της Προσέλκυσης Ταλέντων, της Έρευνας, της Καινοτομίας και της Ανάπτυξης, της Ψηφιακής Μετάβασης και της λεγόμενης Silver Economy.

  Ειδικότερα ο κ. Σμυρλής εστίασε στη κοινή στόχευση της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας ως προς την ανάγκη ενεργότερης συμμετοχής της διασποράς και της κινητοποίησης των Ελλήνων του εξωτερικού στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας. "Θεωρούμε αναγκαία την προσέγγιση των Ελλήνων του εξωτερικού και πιστεύουμε ότι μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη η συνεισφορά τους στην εθνική προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας" είπε.

  "Κοινός στόχος όλων μας" τόνισε, "είναι η ενίσχυση της θέσης της χώρας μας στο παγκόσμιο οικονομικό- πολιτικό περιβάλλον", προσθέτοντας ότι "οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για να το πετύχουμε". Και πρόσθεσε ότι με την "κυβέρνηση να στηρίζει ουσιαστικά το επιχειρείν και τις επενδύσεις, πέραν των πλέον παραδοσιακών κλάδων του τουρισμού και των κτηματομεσιτικών, η Ελλάδα πετυχαίνει το στόχο της προσέλκυσης επενδύσεων στους δυναμικά εξελισσόμενους τομείς των Logistics, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Έρευνας και της Καινοτομίας, των νεοφυών επιχειρήσεων κα".

  Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε τέλος ο ΓΓ ΔΟΣΕ στην απήχηση που είχε η πρόσφατη παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας, η οποία, όπως είπε, σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην οικονομική διπλωματία.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ